Curs valutar: Leul creste in raport cu euro si dolar, dar se depreciaza fata de franc

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 09:32
1312 citiri
Curs valutar: Leul creste in raport cu euro si dolar, dar se depreciaza fata de franc

In primele minute de tranzactionare, cursul a inregistrat variatii reduse in jurul nivelului de 4,53 lei/euro.

Moneda nationala a continuat sa se aprecieze la inceputul sedintei interbancare de vineri, in scadere usoara cu 0,0040 lei fata de cursul de referinta anuntat de BNR joi, care plasa euro la 4,5340 lei.

Aprecierea leului a continuat vineri si in raport cu dolarul american, cursul de schimb coborand pana la valoarea de 3,4234 lei/ dolar, in scadere cu 0,0141 lei fata de referinta publicata de BNR in ziua precedenta, de 3,4375 lei/dolar .

In deschiderea sedintei interbancare, francul elvetian era cotat in jurul valorii de 3,6946 lei. Leul pierde in raport cu francul 2,08 bani, avand in vedere ca BNR a anuntat joi un curs de schimb de 3,6738 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Moneda nationala reuseste a reusit sa se aprecieze vineri in raport cu euro si dolarul american, dar se depreciaza fata de franc, spre deosebire de inceputul sesiunii interbancare de joi, cand moneda nationala s-a depreciat in raport cu toate cele trei monede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apreciere moneda nationala, #sedinta interbancara, #dolar american, #moneda europeana , #Curs valutar