Curs valutar 7 august. Casa de schimb MacroGroup are cele mai bune cotatii la vanzare

Miercuri, 07 August 2013, ora 10:08
1707 citiri
Curs valutar 7 august. Casa de schimb MacroGroup are cele mai bune cotatii la vanzare

Casele de schimb continua sa afiseze cele mai avantajoase cotatii la vanzarea principalelor valute.

La cumparare insa, cea mai buna cotatie pentru moneda unica este publicata de Alpha Bank, iar dolarul american poate fi cumparat de la casa Luxor la cel mai rentabil pret.

Casa de schimb MacroGroup afiseaza o cotatie mai buna la cursul de schimb euro, de 8,7 bani in raport cu cel mai ridicat curs de schimb afisat de banci.

Pe de alta parte, Alpha Bank face exceptie si se detaseaza de pretul de cumparare pe care-l afiseaza majoritatea bancilor, aceasta cumparand euro la cel mai favorabil pret.

Volksbank vinde valuta la cel mai prost pret

Daca vorbim de cotatia leu-euro a bancilor, Volksbank vinde, miercuri, cel mai scump moneda europeana, cu 4,4920 lei, in timp ce o buna parte din concurenti, precum BCR sau Banca Romaneasca, o vindeau cu 4,4700 lei/euro, respectiv 4,4358 lei/euro.

De asemenea, Volksbank nu face o exceptie si afiseaza si cel mai prost curs la vanzare pentru dolarul american. Banca vinde moneda cu 3,4110 lei. BCR merge cam pe acelasi principiu, dar vinde putin mai ieftin, cu 3,3900 lei/dolar.

In acelasi timp, BCR afiseaza cel mai dezavantajos curs la cumparare pentru moneda americana, de 3,2300 lei.

Insa, spre deosebire de celelalte institutii de credit, Alpha Bank se detaseaza si cumpara moneda unica cu 4,3850 lei, afisand cel mai avantajos curs de schimb pentru euro.

MacroGroup vinde valuta la cel mai bun pret

Miercuri, casa de schimb MacroGroup afiseaza cele mai avantajoase cotatii la vanzare, atat pentru moneda europeana, cat si pentru dolarul american.

Pretul afisat la vanzare de casa de schimb pentru euro este de 4,4050 lei, in timp ce pentru dolarul american este de 3,3200 lei/dolar.

Casa Luxor cumpara insa dolarul la cel mai bun pret, la un curs de 3,3020 lei.

Comparativ cu celelalte zile, miercuri, casa de schimb OK afiseaza la cumpararea monedei europene cel mai dezavantajos pret, de 4,3200 lei.

In momentul de fata un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4200 lei si 4,4920 lei, in timp ce la casele de schimb pretul oscileaza intre 4,4050 lei si 4,4400 lei. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 26,1 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 313,2 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

In acelasi timp, diferenta intre cel mai ieftin si cel mai scump dolar este de 9,1 bani. Pentru o rata de 300 de dolari, suma ce poate fi economisita de client poate ajunge la 27,3 lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar