Curs valutar 6 august. Volksbank vinde euro si dolarul la cel mai nefavorabil pret

Marti, 06 August 2013, ora 10:32
2134 citiri
Curs valutar 6 august. Volksbank vinde euro si dolarul la cel mai nefavorabil pret

Cei care vor sa cumpere sau sa vanda valuta pot apela, marti, la casele de schimb valutar, deoarece pot economisi sume importante, tinand cont de avantajul cursului de schimb afisat de acestea.

Pentru a plati rata la un curs cat mai mic, solutia o reprezinta comparatia cotatiilor oferite de banci cu cele afisate de casele de schimb valutar, avand in vedere ca valuta cumparata prin intermediul bancilor este mai scumpa decat la casele de schimb valutar.

Cele mai avantajoase rate la casele de schimb pentru euro, la vanzare, sunt afisate de casa OK si Luxor, iar la cumparare, de casa Luxor.

In ceea ce priveste dolarul american, cel mai avantajos curs la vanzare este afisat de casa de schimb OK, in timp ce la cumparare, M&S si Luxor afiseaza cel mai rentabil pret pentru dolar.

Astfel, cine doreste sa vanda euro sau dolari iese in pierdere daca se adreseaza bancilor.

Ce cotatii afiseaza bancile pentru euro si dolar

Marti, cel mai ieftin euro poate fi cumparat de la Alpha Bank si CEC, institutii de credit ce practica un curs de 4,4250 lei pentru un euro, respectiv, de 4,3000 lei/euro.

Volksbank este institutia care afiseaza cel mai nefavorabil curs la vanzare pentru moneda europeana, de 4,4920 lei/euro.

BCR a afisat un spread de 14 bani, cu o cotatie la vanzare de 4,4850 lei/euro si una la cumparare de 4,3450 lei/euro.

Banca Romaneasca a afisat un curs de cumparare de 4,3795 lei/euro si o cotatie la vanzare de 4,4365 lei/euro, deci un spread de peste 5,7 bani.

Dolarul american este vandut cel mai dezavantajos de Volksbank (3,4110 lei/dolar), in timp ce BCR cumpara moneda la cel mai prost pret, afisand un curs de 3,2500 lei/dolar.

Avantajul ramane la casele de schimb

Daca cel mai bun curs de vanzare euro catre clienti este oferit de casele de schimb, tot ele ofera si cotatii care ajung la 4,4200 lei/euro, cum este cazul caselor OK si Luxor. La cumpararea euro de la clienti, cotatia cea mai avantajoasa este afisata de casa de schimb Luxor, care afiseaza un curs de 4,4000 lei/euro.

Pentru cei care au nevoie de dolari americani, cel mai bun curs la vanzare, de 3,3300 lei/dolar, este afisat de casa de schimb OK.

Luxor ofera cel mai bun curs de schimb la cumparare pentru dolar, de 3,3100 lei. Acelasi curs este afisat si de casa de schimb M&S.

Diferentele intre cel mai bun si cel mai slab curs de schimb euro - leu depaseste sapte bani. Aceasta inseamna ca, pentru 250 euro cumparati, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului depasteste 18 lei.

In ceea ce priveste dolarul american, diferenta intre cel mai bun si cel mai slab curs de schimb este de 8,1 bani. Pentru un schimb de 250 de dolari, suma de bani economisita de client poate ajunge la 20,25 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar