Curs valutar 5 septembrie. Bancile afiseaza cele mai proaste cotatii pentru principalele valute

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 09:41
2050 citiri
Curs valutar 5 septembrie. Bancile afiseaza cele mai proaste cotatii pentru principalele valute

Intotdeauna dilema cumpararii sau a vanzarii de euro a dat batai de cap, mai ales celor care au de efectuat plati in valuta, precum chirii sau rate la banci.

Romanii au tendinta de a cauta la banci cele mai bune oferte pentru cursul de schimb. Totusi, pe acest segment, cele mai aprige concurente ale institutiilor bancare au fost si sunt, in continuare, casele de schimb valutar.

Joi, cea mai buna oferta la vanzare pentru moneda europeana este afisata de Real GI si OK, in timp ce pentru dolarul american casa de schimb Real GI afiseaza o cotatie rentabila.

BCR coteaza, la cumparare, cel mai prost moneda europeana

Cel mai slab curs de schimb, pentru moneda europeana, este afisat, la vanzare, de BRD si UniCredit. Acestea afiseaza la vanzare un curs de 4,5300 lei/euro.

De asemenea, un curs mai putin rentabil pentru moneda europeana este afisat si de Millennium Bank. Banca vinde euro cu 4,5230 lei.

In acelasi timp, BCR, Millennium si UniCredit au publicat cele mai dezavantajoase cotatii la vanzare pentru dolarul american. Cursul de schimb publicat este de 3,4600 lei.

Pe de alta parte, Alpha Bank face o exceptie si se detaseaza de pretul de vanzare pentru moneda europeana si dolarul american, pe care-l afiseaza majoritatea bancilor. Aceasta vinde euro cu 4,4750 lei si dolarul cu 3,4100 lei.

La cumparare, Alpha Bank afiseaza cea mai buna cotatie pentru moneda unica, de 4,4350 lei.

Real GI si OK, cele mai avantajoase case de schimb valutar

Casele de schimb cu cel mai bun curs sunt, joi, Real GI si OK, care afiseaza valori avantajoase pentru moneda europeana si pentru dolarul american.

Cele doua case de schimb prezinta cel mai rentabil pret la vanzare pentru moneda euro, de 4,4400 lei, iar la cumparare, casa Centrul Vechi ofera cel mai profitabil curs, de 4,4350 lei.

Dolarul american este vandut cel mai avantajos cu 3,3600 lei. Aceasta cotatie este oferita de casa de schimb Real GI, fiind urmata imediat de casa OK, care afiseaza un curs de 3,3700 lei.

De asemenea, cel mai bun curs la cumparare pentru dolarul american este afisat de casele de schimb M&S si Luxor, care cumpara dolarul la acelasi pret, de 3,3200 lei.

Diferentele intre cea mai buna si cel mai scumpa oferta de curs de schimb euro-leu este de 9 bani. Aceasta inseamna ca, pentru 200 euro cumparati, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului depasteste 18 lei.

Pentru dolarul american, diferenta intre cea mai buna si cea mai proasta oferta de curs de schimb dolar-leu, este de 10 bani. Astfel, suma ce poate fi economisita de client poate ajunge la 20 lei pentru 200 de dolari cumparati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar