Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 5 iulie Avantajul ramane la casele de schimb

Curs valutar 5 iulie Avantajul ramane la casele de schimb


La cumpararea de valuta, casele de schimb si-au mentinut avantajul in detrimentul bancilor.

Astfel, persoanele interesate de cumpararea monedei europene sau a dolarului american, pot apela la casele de schimb Inter-Discret, OK sau Real GI.

In schimb, persoanele interesate sa vanda euro, pot apela la casa de schimb Luxor, care afiseaza cel mai bun curs la cumparare de 4,4250 lei/euro. Pentru dolar, cel mai avantajos curs afisat la cumparare este la Banca Raomanesca, de 3,4140 lei.Cursul valutar afisat vineri de banci

Institutiile de credit afiseaza la vanzare cele mai proaste cursuri de schimb, BCR aflandu-se in topul bancilor cu cel mai slab curs la vanzare in raport cu euro, de 4,5200 lei/euro. De asemenea, si la cumparare euro, BCR afiseaza cel mai slab curs, de 4,3400 lei/euro.

Cel mai avantajos curs afisat la vanzare in cazul bancilor, este cel al Bancii Romanesti (4,4585 lei/euro), urmat foarte aproape de cel al RIB, care afiseaza o cotatie pentru euro la vanzrae de 4,4590 lei.

In ceea ce priveste dolarul american, cursul cel mai slab este afisat de Volksbank, de 3,5220 lei/dolar, iar la cumparare de BCR, 3,3400 lei/dolar.

Pe de alta parte, cursul de schimb cel mai avantajos pentru dolar este afisat, atat la vanzare, cat si la cumparare, de Banca Romaneasca: 3,4710 lei/dolar, respectiv, la cumparare, de 3,4140 lei/dolar.

Cel mai avantajos curs afisat de casele de schimb

Vineri, pentru vanzare euro, cel mai bun curs este publicat de casa de schimb Inter-Discret (4,4401 lei/euro), iar la cumparare de casa Luxor, care afiseaza un curs de 4,4250 lei/euro.

In cazul dolarului american, casele de schimb ofera cea mai buna cotatie la vanzare, de 4,4300 lei, cotatie afisata de casa de schimb OK si Real GI.

Astfel, comparand avantajul oferit de casele de schimb la vanzare in raport cu bancile, pentru un schimb de 1000 euro, clientul are un castig de 79,9 lei, iar in cazul dolarului american, castigul este de 92 lei, pentru un schimb de 1000 dolari americani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1669 ori