Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 4 septembrie. Casa de schimb OK ofera cele mai bune cotatii la vanzare pentru euro si dolar

Curs valutar 4 septembrie. Casa de schimb OK ofera cele mai bune cotatii la vanzare pentru euro si dolar


Casele de schimb valutar continua sa afiseze cele mai avantajoase cotatii la vanzarea principalelor valute. La cumparare insa, cea mai buna cotatie pentru moneda unica este publicata de Alpha Bank si casa de schimb valutar Centrul Vechi, iar dolarul american poate fi cumparat de la casa Luxor la cel mai rentabil pret.

Casele de schimb OK si Luxor afiseaza o cotatie mai buna la cursul de schimb euro, mai putin cu 7,3 bani in raport cu cel mai ridicat curs de schimb afisat de banci.BRD si UniCredit vand valuta la cel mai prost pret

Daca vorbim de cotatia leu-euro a bancilor, BRD vinde, miercuri, cel mai scump moneda europeana, cu 4,5130 lei, in timp ce o buna parte din concurenti, precum BCR sau UniCredit, o vindeau cu 4,5000 lei/euro, respectiv 4,5100 lei/euro.

De asemenea, UniCredit afiseaza si cel mai prost curs la vanzare pentru dolarul american. Banca vinde moneda cu 3,4500 lei. BCR si BRD merg pe acelasi principiu, dar vand putin mai ieftin, cu 3,4400 lei/dolar.

In acelasi timp, BCR afiseaza cel mai dezavantajos curs la cumparare pentru moneda americana, de 3,2800 lei.

Insa, spre deosebire de celelalte institutii de credit, Alpha Bank se detaseaza si cumpara moneda unica cu 4,4200 lei, afisand cel mai avantajos curs de schimb pentru euro.

Casa OK vinde valuta la cel mai bun pret

Miercuri, casa de schimb OK afiseaza cele mai avantajoase cotatii la vanzare, atat pentru moneda europeana, cat si pentru dolarul american.

Pretul afisat la vanzare de casa de schimb pentru euro este de 4,4400 lei, in timp ce pentru dolarul american este de 3,3360 lei/dolar.

Un pret avantajos de 4,4400 lei/euro este afisat, miercuri, si de casa de schimb Luxor.

De asemenea, aceasta din urma cumpara insa dolarul la cel mai bun pret, la un curs de 3,3450 lei.

Comparativ cu celelalte zile, miercuri, casa de schimb OK afiseaza la cumpararea monedei europene si a dolarului american cel mai dezavantajos pret, de 4,3500 lei/euro si 3,2800 lei/dolar.

In momentul de fata un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4600 lei si 4,5130 lei, in timp ce la casele de schimb pretul oscileaza intre 4,4400 lei si 4,4700 lei. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 21,9 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 262,8 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

In acelasi timp, diferenta intre cel mai ieftin si cel mai scump dolar este de 11,4 bani. Pentru o rata de 300 de dolari, suma ce poate fi economisita de client poate ajunge la 34,2 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2359 ori