Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 30 decembrie. Casele de schimb ofera cotatii avantajoase la vanzare pentru euro si dolar

Curs valutar 30 decembrie. Casele de schimb ofera cotatii avantajoase la vanzare pentru euro si dolar


Casele de schimb prezinta in debutul saptamanii oferte mai bune decat bancile, atat la vanzare, cat si la cumparare pentru moneda europeana si dolarul american.

Astfel, cele mai bune cursuri de schimb pentru euro sunt oferite de casele Lotus si Centrul Vechi, in timp ce Corsa, Luxor, Centrul Vechi si Lotus au cele mai bune cotatii pentru dolarul american.

BCR vinde cel mai scump euro si dolarul

Institutiile de credit continua sa prezinte cursuri de schimb mai dezavantajoase decat casele de schimb, astfel incat cel slab curs la vanzarea si la cumpatrarea monedei europene este oferita de BCR: 4,5400 lei/euro, respectiv de 4,3800 lei/euro.Si pentru dolarul american bancile afiseaza cursuri de schimb dezavantajoase pentru clienti.
Volksbank continua sa ofere cel mai prost curs la vanzare, de 3,3250 lei/ euro, iar la cumparare, cea mai slaba oferta o are BCR, cu o rata de schimb de 3,1500 lei/euro.

Care sunt cele mai bune cotatii pentru euro si dolar

Cel mai bun pret la vanzarea euro este de 4,4600 lei, oferit de casa de schimb Luxor, in timp ce casele de schimb Centrul Vechi si Luxor prezinta cea mai buna oferta la cumpararea monedei unice, de 4,4400 lei/ euro.

In ceea ce priveste dolarul american, casele de schimb valutar Corsa, Centrul Vechi si Lotus au cel mai bun curs valutar, de 3,2600 lei/ euro, pe cand cel mai bun pret la cumpararea dolarului este de 3,2300 lei, afisat tot de casa de schimb Luxor.

Diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab curs la vanzarea euro este de 8 bani, ceea ce inseamna ca o persoana cu o rata la banca de 350 de euro poate economisi lunar 28 lei doar din alegerea celei mai bune oferte atunci cand cumpara euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1870 ori