Curs valutar 30 august. Bancile "se bat" in cele mai proaste cotatii valutare

Vineri, 30 August 2013, ora 10:13
2583 citiri
Curs valutar 30 august. Bancile "se bat" in cele mai proaste cotatii valutare

Millennium si BCR sunt bancile care afiseza, vineri, cele mai dezavantajoase cursuri de schimb pentru principalele valute. Banca Millenium are cel mai ridicat curs de schimb la vanzarea euro, iar pentru dolar, atat la cumparare cat si la vanzare, cel mai dezavantajos curs este afisat de BCR.

Casele de schimb valutar prezinta in continuare cursuri de schimb mai avantajoase, insa, comparativ cu celelate zile, CEC Bank afiseaza o cotatie identica la vanzarea monedei unice.

In cazul dolarului american, casa OK ofera cele mai bune cursuri de schimb la vanzare, iar la cumparare cel mai bun pret pentru dolar este afisat de casa Luxor si M&S.

Ce oferte au bancile

La vanzare monedei europene, banca Millennium afiseaza cel mai prost curs de schimb, de 4,5050 lei/euro, fiind urmata imediat de BCR si OTP, banci care afiseaza un curs de 4,5000 lei/euro.

In acelasi timp, BCR vinde dolarul la cel mai ridicat pret, de 3,4300 lei. La vanzare, aceasta este urmata de OTP care afiseaza o cotatie, de 3,4275 lei/euro si Millennium, banca care vinde moneda americana cu 3,4270 lei.

BCR continua sa detina prima pozitie in randul bancilor cu cel mai slab curs de schimb afisat la cumpararea valutei, afisand pentru euro un curs de 4,3600 lei, iar pentru dolarul american un curs de schimb 3,2700 lei.

Aceasta este urmata imediat de Millennium, care cumpara euro cu 4,3750 lei si dolarul cu 3,2770 lei.

CEC Bank se detaseaza de pretul de vanzare afisat de majoritatea bancilor si afiseaza vineri cel mai bun curs pentru moneda unica, de 4,4500 lei.

Cum poti sa mai economisesti bani la schimbul valutar

Casele de schimb continua sa afiseze cursuri de schimb favorabile clientilor, oferindu-le astfel posibilitatea de a economisi bani.

Vineri, cel mai bun curs la vanzare euro este afisat de casa de schimb valutar Luxor, OK si MacroGroup, casele de schimb care vand moneda europeana cu 4,4500 lei.

In acelasi timp, euro este cumparata la cel mai bun pret, de 4,4300 lei, de casa de schimb Real GI.

In cazul dolarului american, cel mai favorabil curs afisat la vanzare este oferit de casa de schimb OK. Aceasta vinde dolarul cu 3,3500 lei.

Casa Luxor si M&S cumpara dolarul la cel mai bun pret, afisand o cotatie identica de 3,3300 lei.

In momentul de fata, un euro este vandut la casieriile bancilor cel mai scump cu 4,5050 lei, iar la casele de schimb avantajul este de 5,5 bani, deoarece afiseaza un curs de 4,4500 lei. Pentru o rata de 300 euro clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 16,5 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma economisita poate ajunge la 198 lei, echivalentul a 44 de euro, doar din simpla acceptare a unui curs mai mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar