Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 3 septembrie. BCR, Raiffeisen si UniCredit vand si cumpara cel mai scump valuta

Curs valutar 3 septembrie. BCR, Raiffeisen si UniCredit vand si cumpara cel mai scump valuta


Bancile sunt vazute de clienti ca fiind mult mai sigure pentru un schimb valutar, insa acestea continua sa afiseze cele mai dezavantajoase cotatii la vanzare pentru principalele monede.

UniCredit, Raiffeisen si BCR afiseaza, marti, la vanzarea monedei europene cele mai dezavantajoase cursuri de schimb.

De asemenea, UniCredit afiseaza si la vanzarea dolarului american cel mai dezavantajos curs.

In acelasi timp, casele de schimb valutar MacroGroup si Luxor cumpara euro si dolarul la cel mai bun pret.UniCredit vinde cel mai scump dolarul american

Marti, UniCredit vinde cel mai dezavantajos moneda americana, afisand un curs de schimb de 3,4300 lei.

De asemenea, cine doreste sa vanda euro iese in pierdere daca se adreseaza BCR, Raiffeisen si UniCredit, deoarece aceasta afiseaza un curs la vanzare pentru euro de 4,4900 lei.

Comparativ cu celelalte institutii de credit, Alpha Bank afiseaza cea mai buna cotatie pentru moneda europeana, la vanzare, de 4,4400 lei.

Banca Romaneasca merge cam pe acelasi principiu, si vinde euro cu 4,4405 lei.

In acelasi timp, BCR si UniCredit cumpara moneda unica la cel mai prost curs, de 4,3500 lei.

Dolarul american poate fi cumparat la cel mai bun pret de Alpha Bank. Aceasta cumpara moneda cu 3,3264 lei.

Ce cotatii afiseaza casele de schimb valutar

La vanzarea monedei europene, avantajul ramane in favoarea caselor de schimb si in detrimentul bancilor.

Casa Luxor vinde cel mai avantajos moneda europeana. Pretul afisat la vanzare pentru moneda unica este de 4,4300 lei, fiind urmata imediat e Macro Group care vinde euro cu 4,4350 lei.

O alta casa de schimb care vinde euro la un pret bun este Real GI, care afiseaza un curs de 4,4400 lei/euro.

Pentru dolarul american, casa de schimb care a publicat cel mai rentabil curs la vanzare este MacroGroup, care afiseaza o cotatie de 3,3500 lei.

M&S esta insa casa de schimb care cumpara dolarul la cel mai bun pret, afisand o cotatie de 3,3350 lei, iar cel mai bun curs la cumpararea euro este oferit de casa Real GI, care ofera 4,4100 lei/ euro.

Concret, daca la o banca am da 1,347 de lei pentru 300 de euro, la casele de schimb valutar aceeasi suma ne-ar costa intre 1,329 si 1,341 de lei. Astfel, suma de bani ce poate fi economisita de client, in cazul in care apeleaza la cotatia casei de schimb, este de 18 lei.

De asemenea, diferentele dintre cea mai buna si cel mai scumpa oferta de curs de schimb dolar - leu este de opt bani. Aceasta inseamna, ca pentru 300 dolari cumparati, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului depasteste 24 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2035 ori