Curs valutar 29 august. Leumi si UniCredit vand cel mai scump euro si dolarul american

Joi, 29 August 2013, ora 10:05
2030 citiri
Curs valutar 29 august. Leumi si UniCredit vand cel mai scump euro si dolarul american

Banca Leumi tranzactioneaza, joi, moneda europeana la vanzare la cel mai nefavorabil pret, in timp ce pentru dolarul american cel mai prost curs de schimb este afisat la vanzare de UniCredit.

BCR continua sa afiseze cele mai dezavantajoase cotatii ca cumpararea celor doua valute.

In acelasi timp insa, casele de schimb valutar continua sa publice cotatii avantajoase, in detrimentul bancilor, atat pentru moneda europeana cat si pentru dolarul american.

Euro este vandut la cel mai bun pret de casa de schimb valutar OK si Real GI si este cumparat la cel mai avantajos curs de casele Luxor, Centrul Vechi si MacroGroup. De asemenea, moneda americana este vanduta la o rata de schimb favorabila de casele de schimb OK si Real GI si MacroGroup si cumparata la un curs profitabil de casa Luxor.

Leumi, UniCredit si BCR vand si cumpara valuta la preturi dezavantajoase

Banca Leumi afiseaza joi cel mai nefavorabil curs de schimb pentru moneda unica. Banca vinde euro cu 4,5255 lei, fiind urmata imediat de UniCredit, banca care afiseaza o cotatie de 4,5200 lei.

In acelasi timp, UniCredit publica cotatii dezavantajoase si pentru dolarul american, atat la vanzare cat si la cumparare. Pretul afisat la vanzare de banca pentru dolarul american este de 3,4200 lei, iar la cumparare de 3,2700 lei.

Si BCR continua sa afiseaze cursuri de schimb mai putin avantajoase. Pretul de vanzare pentru un euro este de 4,50850 lei, iar pentru un dolar, de 3,4000 lei. La cumparare, situatia este similara, deoarece banca afiseaza cotatiile cele mai slabe, pentru ambele valute.

Astfel, pentru moneda europeana, banca afiseaza o cotatie de 4,3650 lei, in timp ce pentru dolarul american cursul afisat este de 3,2400 lei.

Casele de schimb vand si cumpara valuta la cel mai bun pret

Spre deosebire de institutiile de credit, casele de schimb valutar continua sa afiseze cele mai rentabile cotatii pentru principalele valute.

Casele de schimb Real GI si OK vand euro si dolarul la cele mai avantajoase preturi. Valoarea afisata la vanzare pentru euro este de 4,4400 lei, iar pentru dolarul american este de 3,3400 lei.

Pentru dolarul american, pretul de vanzare al celor doua case de schimb este afisat si de MacroGroup, casa de schimb avand o cotatie identica, de 3,3400 lei/dolar.

Moneda unica este cumparata la cel mai bun pret de MacroGroup, Luxor si Centrul Vechi, la un curs de 4,4200 lei/euro.

La cumpararea dolarului american, casa Luxor ofera cea mai buna rata de schimb. Casa de schimb valutar cumpara moneda americana cu 3,3200 lei.

In momentul de fata un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4600 lei si 4,5255 lei, in timp ce la casele de schimb este vandut cu 4,4400 lei. Pentru o rata de 350 euro clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus aproximativ 30 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 359 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar