Curs valutar 23 iulie Casele de schimb valutar si CEC Bank vand euro la cel mai bun pret

Marti, 23 Iulie 2013, ora 10:33
5308 citiri
Curs valutar 23 iulie Casele de schimb valutar si CEC Bank vand euro la cel mai bun pret

Marti, moneda europeana este vanduta la cel mai avantajos pret de casele de schimb valutar, dar, spre deosebire de celelalte zile, si de CEC Bank, care afiseza o cotatie similara. La cumparare, casa Luxor are cel mai bun pret pentru euro.

In cazul dolarului american, cursul de schimb cel mai profitabil este afisat la vanzare de casa Inter - Discret, iar la cumparare, de casa Luxor si Centrul Vechi, care cumpara la cel mai bun pret moneda americana.

CEC afiseaza la vanzarea euro cea mai buna cotatie

Marti, cel mai bun curs la vanzare este afisat de CEC Bank, care vinde moneda europeana la 4,4300 lei, in timp ce la casele de schimb valutar cotatia este similara.

BRD vinde, marti, cel mai scump moneda europeana, cu 4,4950 lei, in timp ce o buna parte din concurenti, precum BCR sau TBI, o vindeau cu 4,4850 lei, respectiv 4,4550 lei.

Pe de alta parte, Alpha Bank face o exceptie si se detaseaza de pretul de vanzare pe care-l afiseaza majoritatea bancilor, aceasta vanzand euro cu 4,4350 de lei.

La cumparare euro, BCR si BRD afiseaza cea mai proasta cotatie pentru moneda europeana, de 4,3450 lei.

In ceea ce priveste dolarul american, cel mai ieftin curs este afisat tot de CEC, care vinde moneda la 3,4000 lei, in timp ce TBI afiseaza cea mai proasta cotatie la vanzare pentru dolar, de 3,4586 lei, dar si la cumparare, de 3,2544 lei.

Cu cat vand euro casele de schimb valutar

Casele de schimb valutar (OK, MacroGroup, Centrul Vechi, Luxor si Inter Discret) afiseaza, marti, la vanzarea monedei europene, acelasi curs de schimb, de 4,4300 lei.

La cumpararea monedei europene insa, cel mai bun curs este afisat de Luxor, de 4,4050 lei, urmata imediat de Centrul Vechi, care cumpara euro la un pret de 4,4000 lei.

La vanzarea dolarului american, avantajul este tot in favoarea caselor de schimb si in detrimentul bancilor. Casa de schimb valutar Inter - Discret vinde dolarul cu 3,3700 lei, in timp ce casa Luxor si Centrul Vechi cumpara moneda americana la cel mai bun pret, de 3,3400 lei.

Spre exemplu, cursul de schimb de marti a variat intre 4,4300 si 4,4950 lei pentru un euro, iar casele de schimb au afisat o rata similara, la vanzare, de 4,4300 pentru un euro, cu 6,5 bani mai mica decat cea mai proasta cotatie afisata de banci.

In cazul in care un client este interesat de schimbul valutar a 300 euro, suma de bani ce poate fi economisita in cazul in care apeleaza la cel mai avantajos curs este de 19,5 lei. Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma ce poate ramane in buzunarul clientului ajunge la 234 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar