Curs valutar 23 august. BCR, Credit Europe si Volksbank, bancile care afiseaza cele mai proaste cotatii valutare

Vineri, 23 August 2013, ora 10:20
2088 citiri
Curs valutar 23 august. BCR, Credit Europe si Volksbank, bancile care afiseaza cele mai proaste cotatii valutare

Pentru ca multi dintre romani au un credit in euro sau dolari si sunt interesati de cursul euro/ron, respectiv de dolar/ron, ei trebuie sa stie ca cele mai avantajoase cursuri de schimb pentru plata ratei la banca sunt afisate vineri de casele de schimb.

Astfel, la vanzarea euro, casa de schimb Luxor afiseaza cel mai favorabil curs de schimb, iar la cumparare casa Real GI tranzactioneaza cel mai avantajos moneda europeana.

In ceea ce priveste dolarul american, casa de schimb care vinde cel mai bine valuta este casa OK, in timp ce, la cumparare, Real GI si Luxor afiseaza cel mai rentabil pret.

Bancile afiseaza diferente mari intre cursurile valutare

Cei mai afectati de diferentele de curs valutar sunt clientii cu credite in valuta.

Diferentele de la o banca la alta raman in continuare importante, astfel ca cei care au credite in valuta pot economisi bani, daca nu se grabesc sa intre in prima banca gasita sau sa schimbe valuta la banca la care au creditul.

Vineri, cel mai dezavantajos curs afisat la vanzarea euro este de 4,5300 lei, curs afisat de Credit Europe, in timp ce, la cumparare, BCR continua sa afiseze cea mai proasta cotatie pentru euro, de 4,3600 lei.

De asemenea, si Volksbank se numara printe bancile care afiseaza cotatii proaste la vanzarea monedei europeane. Banca vinde euro, vineri, cu 4,5270 lei.

Dolarul american este vandut la cel mai mare pret de Volksbank, care afiseaza un curs de 3,4160 lei. In acelasi timp, moneda americana este cumparata la cel mai prost curs de BCR, care are o cotatie de 3,2450 lei.

Printre cele mai avantajoase cursuri de schimb afisate de banci se numara cotatia CEC Bank si Banca Romaneasca, care afiseaza la vanzarea un curs de 4,4500 lei/ euro, respectiv de 4,4565 lei/euro, iar pentru dolar un pret de 3,3700 lei si 3,3540 lei.

In schimb, Banca Romaneasca afiseaza la cumpararea monedei europene si a dolarului o cotatie avantajoasa, de 4,3930 lei/euro si 3,2970 lei/dolar.

Ce avantaje ofera casele de schimb

La vanzare monedei europene, avantajul este in favoarea casei de schimb Luxor, care afiseaza o cotatie de 4,4400 lei.

In acelasi timp, si casele de schimb OK si MacroGroup vand ieftin moneda unica, afisand un curs similar, de 3,4500 lei/dolar.

In cazul dolarului american, casa de schimb Ok vinde cel mai ieftin aceasta moneda, la un pret de 3,3400 lei.

La cumparare, casa Real GI afiseaza cel mai bun curs euro/leu, de 4,4300, in timp ce pentru perechea dolar/leu casa Luxor si Real GI cumpara moneda americana la pret similar, de 3,3200 lei.

Astfel daca la o banca am da pentru 300 de euro 1.359 de lei, la casele de schimb valutar aceasta suma ne-ar costa doar 1.332 de lei. In acest caz, suma de bani ce ramane clientului este de 27 lei, bani ce pot fi utilizati ulterior pentru cumpararea a aproximativ inca sase euro.

Suma de bani economisita de client in cazul schimbului a 300 dolari, la cel mai rentabil curs afisat de casele de schimb, ar fi de 22,8 lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar