Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 2 septembrie. Casa de schimb MacroGroup vinde cel mai rentabil valuta

Curs valutar 2 septembrie. Casa de schimb MacroGroup vinde cel mai rentabil valuta


Casele de schimb valutar continua sa afiseze cele mai bune cursuri de schimb, in detrimentul institutiilor de credit, care continua sa aiba cele mai proaste cotatii, atat pentru moneda europeana, cat si pentru dolarul american.

Luni, casele de schimb valutar care afiseaza cele mai bune cotatii sunt MacroGroup, M&S si Luxor. Casa MacroGroup si Luxor ofera cel mai avantajos curs la vanzare pentru euro si dolar, in timp ce casele de schimb M&S si Luxor afiseaza cel mai rentabil pret la cumparea valutei.

In acelasi timp, in cazul bancilor, institutiile care afiseaza joi cele mai proaste cotatii pentru principalele valute sunt BCR, BRD si UniCredit.BCR cumpara la cel mai prost curs euro si dolarul

In cazul monedei europeane, BRD afiseaza cel mai ridicat pret, la vanzare, prezentand la vanzare o cotatie de 4,5030 lei. Aceasta este urmata foarte aproape de UniCredit si BCR, care vand moneda unica cu 4,5000 lei, respectiv cu 4,4850 lei.

De asemenea, dolarul american este vandut cel mai prost de UniCredit, care ofera la vanzare un curs de 3,4300 lei.

In acelasi timp, si cursul la cumparare afisat de banci este dezavantajos, atat pentru euro cat si pentru dolarul american.

Euro este cumparat la cel mai slab pret de BCR si BRD, banci care au o cotatie similara, de 4,3500 lei/euro si 4,3530 lei/euro.

BCR afiseaza, de asemenea, si cel mai prost curs la cumparare pentru dolarul american, de 3,2650 lei, fiind urmata imediat de UniCredit, banca ce afiseaza o cotatie de 3,2800 lei/dolar.

Cele mai bune cotatii la casele de schimb

Luni, casa de schimb valutar MacroGroup vinde valuta la cel mai rentabil pret. Aceasta cere 4,4350 lei pentru un euro, oferind astfel un avantaj de 6,8 bani/euro, in timp ce un dolar american este vandut pentru 3,3500 lei, oferind un beneficiu de 8 bani/dolar.

In acelasi timp, casa de schimb Luxor afiseaza un curs identic la vanzare pentru moneda unica, de 4,4350 lei/euro.

De asemenea, casele de schimb M&S si Luxor afiseaza la cumparare, atat pentru euro cat si pentru dolarul american, cel mai avantajos curs de schimb.

Pretul afisat la cumparare pentru moneda europeana este de 4,4150 lei, iar pretul afisat la cumpararea dolarului american este de 3,3300 lei.

Spre exemplu, la o banca am da pe 1.000 de euro intre 4,450-4,503 lei, in timp ce la casele de schimb valutar ne-ar costa intre 4,435 si 4,470 de lei.

Astfel, pentru un schimb valutar de 1.000 de euro, suma ce poate fi economisita de un client care apeleaza la cel mai rentabil curs afisat de casele de schimb valutar este de 68 lei, iar intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului ar ajunge la 816 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2127 ori