Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 2 decembrie. Bancile continua sa vanda scump. Afla unde gasesti cel mai bun curs de schimb

Curs valutar 2 decembrie. Bancile continua sa vanda scump. Afla unde gasesti cel mai bun curs de schimb


Nu intotdeauna banca la care ai creditul in valuta detine si cel mai bun curs de schimb valutar. Tocmai de aceea, este indicat ca, in ziua in care efectuezi plata ratei in euro sau dolari, sa analizezi cotatiile tuturor bancilor si caselor de schimb pentru a identifica cel mai avantajos curs valutar.

Spre exemplu, luni, cel mai ieftin euro poate fi cumparat de la trei case de schimb: Corsa, OK si Inter Discret.

In ceea ce priveste moneda americana, cel mai avantajos curs la vanzare este oferit tot de casele de schimb, mai exact de casa de schimb valutar Lotus.Cursul de schimb afisat de banci luni

Institutiile de credit care vand euro la cel mai dezavantajos curs sunt BCR si UniCredit, care afiseaza la vanzare un curs identic de 4,5100 lei/euro, fiind urmate imediat de Volksbank, banca care afiseaza o cotatie de 4,5050 lei/ euro.

In schimb, cel mai bun curs valutar bancar pentru vanzarea euro este oferit de Alpha Bank, de 4,4550 lei/euro.

Volksbank are de asemenea, la cumparare, cel mai putin rentabil curs, de 4,3630 lei/euro.

In acelasi timp, dolarul american este vandut la cel mai scump pret tot de BCR si UniCredit, care afiseaza o cotatie de 3,3400 lei/dolar.

Cel mai bun curs al dolarului american, atat la vanzare cat si la cumparare, este oferit tot de Alpha Bank, de 3,2909 lei/dolar, respectiv de 3,2368 lei/dolar.

Cel mai avantajos curs valutar, "in ograda" caselor de schimb

Daca cel mai bun curs la vanzarea euro sau dolarului catre clienti este oferit de casele de schimb, tot ele ofera si cotatii care ajung la 4,4400 lei/euro in cazul Corsa, OK si Intre Discret si la 3,2770 lei/dolar in cazul casei de schimb Lotus.

La cumpararea euro si dolari de la clienti cotatiile cele mai avantajoase sunt afisate de casa de schimb Luxor, care afiseaza un curs de 4,4350 lei/euro, respectiv de 3,2650 lei/dolar.

Diferenta intre cel mai bun curs pentru euro afisat la vanzare de casele de schimb (4,4400 lei) si cel mai slab curs la vanzare oferit de banci (4,5100 lei) este de 7 bani, iar pentru un schimb de 350 de euro, castigul clientului este de 24,5 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1490 ori