Curs valutar 17 octombrie. Credit Europe si OTP vand cel mai scump valuta

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 10:12
1939 citiri
Curs valutar 17 octombrie. Credit Europe si OTP vand cel mai scump valuta

Prin simpla comparatie a cursurilor afisate joi de institutiile de credit si de casele de schimb valutar, persoanele interesate sa cumpere sau sa vanda valuta pot face economii importante.

Joi, OTP si Credit Europe sunt institutiile de credit care vand la cel mai nefavorabil pret moneda europeana si dolarul american.

Diferentele intre cursul de schimb de la o banca la alta raman in continuare importante, la fel si in cazul caselor de schimb valutar, astfel ca cei care au credite in valuta sau cei care sunt interesati de schimbul unei sume mari de bani, pot face economii daca nu se grabesc sa intre in prima banca gasita.

Cursul de schimb afisat joi de institutiile de credit

Euro este vandut la casieriile bancilor la cotatii care variaza intre 4,4650 lei si 4,5200 lei. Cel mai scump euro este vandut de Credit Europe, iar cel mai ieftin euro poate fi cumparat de la Alpha Bank.

De asemenea, cel mai dezavantajos curs la vanzare pentru perechea dolar/leu este de 3,3690, cotatie afisata de OTP.

In acelasi timp, la cumparare, cel mai prost curs pentru moneda unica si pentru dolarul american este oferit de Volksbank, care cumpara euro la 4,3680 lei si dolarul cu 3,1990 lei.

O institutie de credit care cumpara euro si dolarul la un cost atractiv este Alpha Bank, de 4,4250 lei/euro, respectiv de 3,2505 lei/dolar.

Insa, in timp ce bancile practica un curs diferit fata de cel oficial, casele de schimb ofera tarife mult mai mici.

Ce cotatii ofera casele de schimb

Cel mai bun curs valutar pentru euro este afisat joi de casa de schimb Corsa si Inter Discret, care vand euro la 4,4500 lei. Si cotatiile caselor de schimb Lotus si Dallas sunt avantajoase, acestea afisand un curs identic de 4,4600 lei/euro.

In ceea ce priveste dolarul american, cel mai avantajos curs il gasim la casa de schimb Corsa, care vinde dolarul la 3,2900 lei.

La cumparea valutei, Lotus si Centrul Vechi sunt casele de schimb care cumpara cel mai avantajos euro, cu 4,4300 lei/euro, iar in cazul dolarului american, casa Centrul Vechi ofera cel mai bun pret, de 3,2700 lei.

Cei care apeleaza la o casa de schimb valutar in defavoarea bancii ar putea castiga astfel 0,07 lei/euro, reprezentand diferenta de curs valutar intre cele doua.

De exemplu, un euro este vandut cel mai scump la casieriile bancilor pentru 4,5200 lei, in timp ce la casele de schimb moneda europeana se vinde cel mai ieftin cu 4,4500 lei/ euro. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai bun curs oferit de casele de schimb valutar economisesc 21 lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar