Curs valutar 17 iulie Casa de schimb Inter-Discret are cele mai bune cotatii la vanzare

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 10:20
1890 citiri
Curs valutar 17 iulie Casa de schimb Inter-Discret are cele mai bune cotatii la vanzare

Casa de schimb Inter Discret vinde cel mai ieftin valuta, avand, miercuri, cele mai bune cotatii leu/ euro si leu/ dolar.

La cumparare euro, casa Luxor afiseaza cea mai buna cotatie, in timp ce la cumpararea dolarului american, atat casele de schimb Centrul Vechi si Luxor, publica cel mai avantajos curs de schimb.

Nu acelasi lucru il putem spune si despre banci, care continua sa afiseze cele mai proaste cotatii, atat pentru euro, cat si pentru dolarul american.

Cursul de schimb afisat de banci

Desi acestea sunt vazute ca fiind destul de sigure pentru a tranzactiona sume mari, cei interesati trebuie sa stie ca de cele mai multe ori, cursurile afisate de banci sunt cele mai dezavantajoase.

Spre exemplu, BCR continua sa afiseze cele mai proaste cotatii la cumpararea euro, cat si la vanzarea si cumpararea dolarului american. Miercuri, banca cumpara euro la un pret de 4,3550 lei, iar pentru dolar afiseaza la vanzare un curs de 3,4550 lei, respectiv de 3,2950 lei la cumparare.

De asemenea, si banca Leumi afiseaza cea mai proasta cotatie la vanzare euro, de 4,5089 lei, urmata foarte aproape din nou de BCR, care vinde euro la un pret de 4,4950 lei.

In cazul bancilor, CEC si Alpha Bank vand cel mai avantajos valuta. Acestea afiseaza la vanzare un curs de 4,4500 lei/euro, respectiv 3,4042 lei/dolar.

Cotatiile cele mai avantajoase la cumparare sunt afisate de Banca Romaneasca (3,3477 lei/dolar) si de Alpha Bank (4,4150 lei/euro).

Cu cat putem cumpara sau vinde valuta la casele de schimb

Pretul cel mai avantajos la vanzarea euro si dolar american, este afisat de casa de schimb Inter - Discret, care vinde euro la 4,4400 lei si dolarul la un pret de 3,3900 lei.

La cumpararea euro, casa Luxor afiseaza cea mai buna cotatie, de 4,4250 lei, in timp ce la cumpararea dolarului, casa de schimb Centrul Vechi si Luxor afiseaza cursuri similare, de 3,3700 lei.

La un simplu calcul am vedea ca diferenta intre cel mai bun curs afisat de casele de schimb si cel mai slab afisat de banci nu este foarte mare, dar aceasta conteaza foarte mult atunci cand schimbam sau cumparam o suma mai mare, de exemplu 1000 euro sau 1000 dolari.

La vanzare euro, diferenta este de 6,89 bani, iar in cazul schimbului a 1000 de euro, suma de bani ce ramane clientului care apeleaza la casa de schimb in detrimentul bancii, este de 68,9 lei.

In cazul dolarului american diferenta este de 6,5 bani, ceea ce inseamna ca, in cazul in care un client schimba 1000 dolari, ramane cu un surplus de 65 de lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar