Curs valutar 16 octombrie. BCR si Credit Europe "se intrec" in cele mai proaste cotatii valutare

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 10:00
2343 citiri
Curs valutar 16 octombrie. BCR si Credit Europe "se intrec" in cele mai proaste cotatii valutare

Institutiile de credit continua sa afiseze cotatii slabe pentru moneda europeana si dolarul american, in timp ce cursurile de schimb avantajoase pentru clienti pot fi gasite la casele de schimb valutar.

Miercuri, BCR si Credit Europe se afla pe primele locuri in randul bancilor cu cele mai proaste cotatii pentru euro si dolar, atat la vanzare cat si la cumparare.

In acelasi timp insa, casa de schimb valutar Lotus afiseaza la vanzarea euro cele mai bune cotatii, iar casa Luxor cumpara la cel mai rentabil pret moneda europeana.

Cursul de schimb afisat de banci

Ocupand o pozitie in randul bancilor cu cele mai proaste cotatii valutare, Credit Europe, afiseze si miercuri cele mai dezavantajoase cotatii. Banca vinde euro la 4,5300 lei si cumpara moneda unica cu 4,3800 lei, in timp ce pentru moneda americana, cursul afisat de banca la cumparare de 3,2100 lei.

In acelasi timp, BCR vinde moneda americana la cel mai ridicat pret, de 3,3750 lei si cumpara euro la un pret identic cu cel afisat de Credit Europe, de 4,3800 lei.

Daca BCR si Credit Europe afiseaza miercuri cursuri de schimb slabe, exista insa si banci care publica cotatii ceva mai avantajoase pentru clienti, cum ar fi Alpha Bank.

Banca vinde la cel mai bun pret moneda europeana, afisand un curs de 4,4700 lei/euro si vinde dolarul la cele mai bune cotatii, de 3,3186 lei/dolar.

Care este avantajul oferit de casele de schimb valutar

La vanzarea monedei europene si a dolarului american, cel mai bun curs este afisat de casa de schimb valutar Lotus, care vinde euro la un pret de 4,4550 lei, oferind astfel un avantaj clientilor de 7,50 bani/euro si dolarul cu 3,2950 lei, cu un avantaj de 8 bani/dolar.

La cumpararea euro, casa Luxor publica cele mai bune cursuri de schimb, de 4,4400 lei pentru euro, iar in cazul dolarului american, cursul de schimb oferit este de 3,2800 lei.

Astfel, in cazul in care un client este interesat sa cumpere 300 de euro, acesta poate avea un castig de 22,5 lei, iar in cazul unui schimb de 300 de dolari, suma ce poate fi economisita de client ajunge la 24 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar