Curs valutar 15 octombrie. Bancpost si BRD afiseaza cele mai proaste cotatii

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 09:57
2991 citiri
Curs valutar 15 octombrie. Bancpost si BRD afiseaza cele mai proaste cotatii

Bancpost si BRD sunt bancile care vand, marti, moneda europeana si dolarul american la cel mai nefavorabil pret.

In acelasi timp, casele de schimb valutar continua sa publice cotatii avantajoase, in detrimentul bancilor, atat pentru euro cat si pentru dolar.

Alpha Bank castiga marti competitia cu bancile si afiseaza cel mai bun curs de schimb la cumparare pentru moneda unica.

Principalele valute sunt vandute la cel mai bun pret de casa de schimb Lotus si cumparate la cel mai rentabil pret de casa Luxor.

Bancpost si BRD vand valuta la preturi dezavantajoase

BRD afiseaza marti cel mai dezavantajos curs de schimb pentru moneda unica. Banca vinde euro cu 4,5360 lei .

In acelasi timp, Bancpost publica cotatii dezavantajoase la vanzare pentru dolarul american. Pretul afisat de banca pentru moneda americana este de 3,3640 lei.

Si BCR continua sa afiseaze cursuri de schimb mai putin avantajoase. Pretul de vanzare pentru un euro este de 4,5250 lei, iar pentru un dolar, de 3,3600 lei.

La cumparare, situatia este similara, deoarece banca afiseaza cotatiile cele mai slabe, pentru ambele valute. Astfel, pentru moneda europeana, banca afiseaza o cotatie de 4,3850 lei, in timp ce pentru dolarul american cursul afisat este de 3,2000 lei.

Casa de schimb Lotus vinde la cel mai bun pret valuta

Spre deosebire de institutiile de credit, casele de schimb valutar continua sa afiseze cele mai rentabile cotatii la vanzare pentru principalele valute.

Astfel, casa de schimb Lotus vinde euro si dolarul la cele mai avantajoase preturi. Valoarea afisata la vanzare pentru euro este de 4,4550 lei, iar pentru dolarul american este de 3,2950 lei.

La cumparare, casa Luxor ofera cele mai bune cursuri de schimb. Casa de schimb valutar cumpara moneda europeana cu 4,4400 lei si dolarul american cu 3,2700 lei.

Spre exemplu, in momentul de fata, un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4850 lei si 4,5360 lei, in timp ce la casele de schimb este vandut cel mai ieftin cu 4,4550 lei. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 24,3 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 291,6 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar