Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 13 august. ING vinde moneda europeana cel mai scump, cu 4,4971 lei

Curs valutar 13 august. ING vinde moneda europeana cel mai scump, cu 4,4971 lei


Valuta cumparata prin intermediul bancilor continua sa fie mai scumpa decat la casele de schimb valutar. Astfel, cine doreste sa vanda euro sau dolari iese in pierdere, daca se adreseaza bancilor.

Marti, la vanzarea monedei europene si a dolarului american, avantajul este in favoarea caselor de schimb Luxor, Centrul Vechi si OK.

In acelasi timp, casa Luxor afiseaza si cel mai avantajos curs la cumpararea celor doua valute, cu diferenta ca, in cazul monedei europene, un curs similar celui practicat de aceasta este afisat si de casa de schimb Centrul Vechi.

In schimb, la banci, cea mai mica rata de schimb pentru un euro este afisata, la vanzare, de CEC, iar cea mai mare de ING. BCR afiseaza cel mai dezavantajos curs la cumparare pentru cele doua valute.Cursul de schimb euro si dolar afisat de banci

Cei mai afectati de diferentele de curs valutar sunt clientii cu credite in valuta.

Marti, cel mai ieftin euro il puteti cumpara de la CEC si Banca Romaneasca, institutii de credit ce practica un curs de 4,4300 lei pentru un euro, respectiv 4,4435 lei/euro.

Banca Romaneasca ofera si cel mai bun curs valutar bancar pentru cumpararea monedei unice, de 4,3865 lei.

Si cotatia euro afisata la cumparare de ING (4,3729 lei) se afla printre cele mai avantajoase.

O alta institutie de credit care cumpara euro la un cost mai putin atractiv este BCR (4,3300 lei/euro).

In cazul dolarului american, BCR continua sa afiseze cele mai proaste cursuri de schimb. Aceasta cumpara dolarul la 3,2350 lei si il vinde cu 3,3950 lei.

Banca Romaneasca are marti cel mai bun curs la vanzare dolar, de 3,3441 lei.

Casa de schimb Luxor afiseaza la cumparare cel mai rentabil curs euro si dolar

Casele de schimb au cele mai mici tarife, in timp ce bancile practica un curs mult diferit fata de cel oficial, valuta fiind mai scumpa la institutiile de credit.

Astfel, pentru persoanele interesate sa cumpere euro, casa de schimb Luxor afiseaza cea mai buna cotatie, de 4,4100 lei, iar pentru cei interesati sa cumpere dolari americani, cel mai avantajos curs este afisat de Centrul Vechi si OK, care afiseaza o cotatie similara de 3,3300 lei.

Casa de schimb Luxor afiseaza cel mai bun curs la cumparare pentru euro (4,3900 lei) si dolar (3,3000 lei).

In acelasi timp, casa de schimb OK afiseaza la cumparare pentru moneda europeana si dolarul american cele mai putin favorabile cursuri de schimb, de 4,3300 lei/euro, respectiv de 3,2300 lei/dolar.

De exemplu, la un schimb de 250 euro, in cazul in care se apeleaza la cel mai avantajos curs afisat de casele de schimb, avantajul clientului este de 21,78 lei. In acelasi timp, pentru un schimb de 250 dolari, suma de bani ramasa in buzunarul clientului ajunge la 16,25 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1788 ori