Curs valutar 17 februarie: Leul pierde pe toate fronturile

Marti, 17 Februarie 2015, ora 13:12
1475 citiri
Curs valutar 17 februarie: Leul pierde pe toate fronturile

Leul s-a depreciat, marti, fata de principalele valute, in contextul negocierilor esuate legate de Grecia si continuarea conflictului din Ucraina.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 4,4480 lei/unitate, ceea ce marcheaza o scadere de 0,16% fata de sedinta precedenta pentru moneda nationala.

Leul a pierdut, marti, 0,36% in fata dolarului, care a ajuns la 3,9052 lei/unitate.

Francul elvetian a crescut usor, de la 4,1824 lei/unitate la 4,1895 lei/unitate, iar aurul s-a ieftinit de la 154,3530 lei/gram la 153,3826 lei/gram.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

"Leul s-a tranzactionat fara variatii prea mari ieri si a inchis fara vreo schimbare fata de sedinta precedenta, la 4,4440/EUR.

Stirile care au venit din Ucraina au fost negative, iar in privinta problemei grecesti nu s-a realizat vreun progres, asadar contextul pare nefavorabil.

Pietele vor urmari astazi cu atentie informatiile privind negocierile grecesti la intalnirea periodica a ministrilor de Finante ai UE.

Credem, asadar, ca moneda romaneasca s-ar putea deprecia astazi si s-ar putea misca pe termen scurt catre 4,46/EUR, in timp ce depasirea acestui nivel ar putea accentua miscarea.

Intoarcerea investitorilor americani din vacanta ar putea accelera deprecierea", au explicat specialistii ING Bank, intr-o nota remisa Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs dolar bnr, #curs bnr, #curs franc elvetian, #pret aur , #Curs valutar