Curs valutar 8 mai: Euro e stabil, dar dolarul isi face de cap

Vineri, 08 Mai 2015, ora 13:23
1292 citiri

Euro a ramas aproape neclintit, in timp ce dolarul a avansat semnificativ, vineri, fata de moneda locala.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs oficial de 4,4497 lei/unitate, ceea ce reprezinta o miscare aproape insesizabila fata de sedinta precedenta, cand a fost cotat la 4,4495 lei/unitate.

Pe de alta parte, dolarul a facut un salt de 1,96%, pana la 3,9597 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a scazut de la 4,3067 lei/unitate la 4,2986 lei/unitate.

Gramul de aur s-a scumpit, vineri, de la 148,7540 lei la 150,8233 lei.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Leul s-a apreciat marginal ieri si a incheiat aproape de 4,44/EUR, iar tranzactiile de seara au dus moneda spre 4,43/EUR.

Sesiunea a fost relativ volatila, dar leul a urmat alte active intr-o miscare de apreciere in a doua parte a zilei, dupa ce randamentele obligatiunilor suverane europene au inceput sa scada.

O oprire a tendintei de crestere a randamentelor europene ar sprijini si piata locala de obligatiuni si leul, dar problema Greciei ramane nerezolvata, iar negocierile cu creditorii internationali vor continua peste weekend.

Consideram ca leul s-ar putea intari astazi daca se mentine atmosfera in pietele globale, dar vom urmari cu atentie si mesajele bancii centrale, care isi va prezenta raportul trimestrial asupra inflatiei.

Un alt motiv care ar putea oferi sperante pentru o apreciere a leului ar fi datele privind piata muncii din SUA, avand in vedere ca estimarile ING sunt sub media pietei, sugerand un sprijin pentru activele mai riscante", se arata intr-un raport al bancii olandeze remis vineri.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs BNR dolar, #curs franc elvetian, #pret aur , #Curs valutar