Cum va reactiona piata financiara la referendum? Vezi ce spun specialistii

Joi, 12 Iulie 2012, ora 18:05
3294 citiri
Cum va reactiona piata financiara la referendum? Vezi ce spun specialistii

Tensiunile politice au avut grave repercusiuni pe pietele financiare, "trezind" reactii violente, atat la nivelul cursului de schimb valutar, cat si la cel al indicilor bursieri.

Furtuna inca nu s-a terminat. La ce ar trebui sa se astepte investitorii de la referendum?

Pana la referendum am mai putea asista la cateva maxime istorice, insa cursul nu va depasi 4,7 lei/euro, este de parere analistul financiar Dragos Cabat.

De cealalta parte, economistul sef Volksbank crede ca, desi nu vom asista la o apreciere, pietele financiare s-ar putea calma in perioada urmatoare, pana la referendum. Potrivit acesteia, eventuale fluctuatii vor mai putea aparea dupa referendum, din cauza incertitudinii generate de lupta politica apriga.

Brokerul Eugen Voicu mizeaza pentru perioada urmatoare, pe o stabilizare a pietelor financiare, ca urmare a unei limpeziri a situatiei politice.

Eugen Voicu, broker Certinvest: Mi-as dori sa cred ca apogeul stirilor negative a fost atins

Mi-as dori sa cred ca apogeul stirilor negative a fost atins si ca indiferent de rezultat, va urma o perioada mai coerenta si cu focus spre masurile economice. Cred ca ne putem gandi ca va fi mai bine putin, insa este foarte greu de intuit pentru ca zona politica a devenit imprevizibila. Cred ca avem sanse mai mari sa recuperam din deficit decat sa mergem pe banda devalorizarii in continuare. Mizez pe o diminuare a incrancenarii in zona politica si atunci o stabilizare a pietelor financiare.

Dragos Cabat, analist financiar: Vom mai vedea cateva maxime istorice pana la referendum

In mod clar, pana pana la refendum si dupa, in cazul in care nu va exista stabilitate pe scena politica, cursul va fi afectat. Eu zic ca va mai depasi cateva maxime istorice, dar nu va depasi 4,7 lei/euro. Depinde si cat intervine BNR ca sa sustina, insa va fi presiune si va fi volatilitate pana la referendum si dupa, in cazul in care vor continua tensiunile politice.

Melania Hancila, economist-sef Volksbank: Nu ma astept la o apreciere a cursului

Este greu de anticipat ce se va intampla, insa ar trebui sa se calmeze usor lucrurile, intrucat guvernarea a luat masurile care s-au urmarit pentru a ajunge la referendum. Oricum nu ma astept la o apreciere neaparat a cursului, insa daca nu se fac imprudente politice, cred ca ar trebui sa se calmeze cursul.

Cred ca dupa referendum, cursul ar mai putea fluctua pentru ca va fi destul de mare incertitudinea in privinta rezultatului referendumului, pentru ca va fi o lupta stransa. Doar la rezultate am putea sa mai vedem un usor impact pe curs si dobanzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar fluctuatii, #curs valutar referendum, #maxime curs valutar, #valori curs valutar , #Curs valutar