BNR este preocupata de evolutia cursului de schimb

Marti, 12 Iunie 2012, ora 10:31
1713 citiri
BNR este preocupata de evolutia cursului de schimb

Banca Nationala a Romaniei (BNR) este preocupata intr-o foarte mare masura de ce se va intampla cu cursul de schimb, desi nu are tinta de curs, are numai tinta de inflatie, a declarat marti, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, intr-o conferinta de presa.

"BNR face, in fiecare an, o prognoza a inflatiei si o prognoza de curs pe care nu o publica pentru ca un singur cuvant despre curs scapat de BNR ar putea sa denatureze piata pentru mult timp. Aceste prognoze de curs sunt foarte bine tinute sub cheie", a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, daca se va intampla ceva in Grecia sau intr-o alta tara banca centrala este pregatita sa actioneze cu intreg instrumentarul de care dispune pe piata valutara sa nu se destabilizeze.

"Stiu ca aceasta vanzare si cumparare de valuta fascineaza publicul si presa. Cand vorbesc de instrumentar, BNR are multe componente si inclusiv o componenta psihologica", a mai afirmat Adrian Vasilescu.

Leul a continuat sa se aprecieze in raport cu moneda europeana, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, un curs de 4,4594 lei/euro, in scadere cu 0,15 bani (0,03%) comparativ cu sedinta anterioara, cand euro valora 4,4610 lei.

Leul a castigat teren si in fata dolarului american, BNR afisand un curs de 3,5451 lei/dolar, mai putin cu 2,79 bani (0,79%) fata de anuntul de vineri, respectiv 3,5734 lei/dolar.

#BNR curs de schimb, #evolutie curs de schimb, #evolutie leu euro, #curs leu euro , #Curs valutar