Bitcoin revine dupa patru zile de panica

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 13:43
2424 citiri
Bitcoin revine dupa patru zile de panica
Foto: Business Week

Al treilea mare operator din lume pentru moneda virtuala, platforma sloveno-engleza BitStamp, si-a reluat operatiunile la sfarsitul saptamanii trecute, dupa patru zile de activitate suspendata.

Saptamana trecuta, BitStamp si-a intrerupt activitatea dupa ce contul sau de operatiuni curente a fost spart in urma unui atac cibernetic, arata revista USAToday.

Sisteme sporite de securitate

Paguba inregistrata la inceputul saptamanii trecute s-a ridicat la aproximativ 5,4 milioane de dolari, reprezentantii companiei suspendand, luni, 05 ianuarie, orice tip de operatiune pana la remedierea bresei de securitate.

Directorul general al companiei, Nejc Kodric, a dat asigurari ca noile masuri de securitate ale sistemului informatic sunt "mai sigure ca niciodata".

Initial, BitStamp anuntase ca va suspenda tranzactiile cu Bitcoin doar pentru 48 de ore, insa revenirea pe piata a durat ceva mai mult.

Intarzierea a provocat panica printre investitori, dar nelinistea s-a spulberat odata ce BitStamp si-a reluat tranzactiile vineri, la un curs de 297,96 dolari/Bitcoin.

Cu toate acestea, criticii nu au intarziat sa arunce sageti otravite catre sloveni, BitStamp fiind si una dintre temele abordate in show-ul comediantului Jimmy Fallon.

"Daca nu mai este sigur sa iti plasezi banii nici pe piata slovena de Bitcoin atunci unde sa-i mai tii?", a punctat Fallon.

In replica, directorul Kodric a trimis primul mesaj de Twitter privind reluarea operatiunilor direct catre comicul american.

Atacul hackerilor asupra BitStamp este al doilea ca importanta, dupa ce la inceputul anului trecut, MT Gox, cea mai mare piata Bitcoin din lume a pierdut in urma unui atac similar peste 450 milioane de dolari in moneda virtuala.

#piata Bitcoin, #atac hackeri Bitstamp, #operatiuni Bitstamp, #tranzactii reluate Bitstamp, #Bitcoin revine , #Curs valutar