Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Atacul speculativ asupra leului. Consiliul Concurentei a inchis investigatia si nu a aplicat nicio sanctiune

Atacul speculativ asupra leului. Consiliul Concurentei a inchis investigatia si nu a aplicat nicio sanctiune


Consiliul Concurentei a anuntat recent ca a inchis, dupa mai bine de patru ani si jumatate, investigatia avand ca obiect atacul speculativ asupra leului, insa nu a aplicat nicio sanctiune in urma acesteia.

"Consiliul Concurentei a inchis investigatia avand ca obiect o posibila intelegere intre companiile active pe piata serviciilor bancare si interbancare din Romania. In cadrul investigatiei, a fost analizat, in special, comportamentul bancilor participante la stabilirea indicilor de piata de monetara, ROBID si ROBOR, in perioada octombrie - noiembrie 2008, pe fondul disfunctionalitatilor inregistrate de piata monetara interbancara", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Bancile investigate au fost BCR, BRD, CEC Bank, Unicredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, ING Bank, Eximbank, RBS Bank si Bancpost.

Pe parcursul investigatiei, Consiliul Concurentei a aplicat doua sanctiuni procedurale bancilor BRDsi Raiffeisen Bank, de cate 14 milioane de lei pentru refuzul de a se supune inspectiei inopinate si, respectiv pentru furnizarea de informatii inexacte. Cele doua banci au contestat in instanta amenzile aplicate de Consiliul Concurentei.

In cazul Raiffeisen, Tribunalul Bucuresti, printr-o sentinta irevocabila, a constatat ca banca nu a furnizat informatiile solicitate si a redus amenda de la 0,7% la 0,4% din cifra de afaceri a bancii. In cazul BRD, litigiul este pe rolul instantelor.

Citeste mai multe despre Atacul speculativ asupra leului. Consiliul Concurentei a inchis investigatia si nu a aplicat nicio sanctiune pe Adevarul.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1478 ori