Volksbank va investi peste 20 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului informatic

Marti, 19 Februarie 2013, ora 16:08
1813 citiri
Volksbank va investi peste 20 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului informatic

Volksbank Romania intentioneaza sa investeasca pe termen lung peste 20 milioane de euro in sisteme si infrastructura IT, ca parte a strategiei bancii de a-si fluidiza operatiunile si a introduce noi canale de distributie a produselor, a anuntat marti institutia de credit.

"Investitiile vor viza proiecte strategice IT (...) Efectul ar trebui sa fie o viteza mai mare de raspuns in cazul operatiunilor curente, la ghiseu, si al solicitarilor de credite", a declarat intr-un comunicat Bogdan Pipernea, seful diviziei IT din cadrul Volksbank.

Banca a lansat anul trecut un program de remodelare a sistemului IT, care vizeaza atat modul de organizare a bancii, sisteme si aplicatii bancare, cat si infrastructura si securitatea IT, acesta urmand sa fie dezvoltat in urmatorii 2-3 ani.

Printre aceste proiecte se numara si inlocuirea sistemului de core banking, a principalelor sisteme de introducere a datelor si a internet banking-ului.

"Scopul final este crearea unei structuri IT functionale, in conditiile unui mediu IT integrat, care vor permite bancii sa-si fluidizeze operatiunile si sa introduca noi canale de distributie pentru produse bancare in cel mai scurt timp posibil", a spus Pipernea.

Prezenta in Romania din anul 2000, Volksbank este una dintre cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,3 miliarde euro si o retea de 132 de unitati. Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, aceasta fiind in curs de repozitionare ca banca universala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem informatic Volksbank, #investitii IT Volksbank , #Stiri Banci