Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile la bugetul de stat au crescut in primele opt luni cu 15%

Veniturile la bugetul de stat au crescut in primele opt luni cu 15%

Veniturile la bugetul de stat, inclusiv sumele aferente bugetelor locale, au crescut in termeni reali cu 15,27% in primele opt luni ale anului, respectiv la 40,1 miliarde lei (aproximativ 11 miliarde euro), a declarat, marti, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu.Oficialul ANAF apreciaza ca veniturile cumulate ale bugetului de stat, bugetului asigurarilor de sanatate, asigurarilor sociale de stat, asigurarilor pentru somaj si bugetelor locale vor reprezenta in acest an 32,3% din PIB, fata de 30,4% din PIB in 2005.

Bodu considera ca evolutia veniturilor ar trebui sa puna capat discutiilor privind o eventuala "gaura" la buget prin introducerea cotei unice de impozitare, la inceputul anului 2005.

In intervalul ianuarie - august, incasarile din impozitul pe profit au crescut cu 8,86%, iar cele din impozitul pe venit au urcat cu 30,67%.

Veniturile din TVA au avansat in primele opt luni cu 18,34%, in timp ce accizele au adus incasari mai mari cu doar 5,92%.

"Am recunoscut ca la nivelul sectoarelor accizabile exista mari probleme de evaziune fiscala si de aceea dorim si modificarea legii", a afirmat Bodu.

Potrivit datelor ANAF, taxele vamale au inregustrat o cresetere de 13,1%, iar restul veniturilor la bugetul de stat au urcat cu 8,14%.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 876 ori