Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Venituri bugetare de peste 9,5 miliarde lei in ianuarie 2007, potrivit MFP

Venituri bugetare de peste 9,5 miliarde lei in ianuarie 2007, potrivit MFP

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat, in ianuarie, 9,54 miliarde de lei, suma care reprezinta o majorare cu 17,69 la suta comparativ cu prima luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Bugetul de stat a inregistrat venituri de 5,88 miliarde de lei, fondul national unic de asigurari sociale de sanatate a colectat venituri de 983 milioane lei, bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii) - 1,95 miliarde de lei, bugetul asigurarilor pentru somaj - 203 milioane de lei, iar bugetele locale au avut incasari de 515 milioane lei.

Cele mai semnificative incasari la bugetul de stat, in valoare de 1,8 miliarde lei, au provenit din TVA, urmate de colectarile din impozitul pe profit - 1,36 miliarde lei si cele din impozitul pe venit si salarii - 1,09 miliarde lei. Comparativ cu prima luna a anului trecut, incasarile din TVA au scazut cu aproximativ 400 milioane de lei.

Potrivit Ministerului Finantelor, scaderea a fost determinata de noile reguli de plata a taxei, adoptate odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Astfel, daca pana in acest an, TVA pentru importuri se platea la vama, incepand din 2007 taxa se va achita pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost efectuata achizitia intracomunitara sau importul dintr-un stat care nu este membru UE. "In aceste conditii, performanta mai slaba a taxei pe valoarea adaugata din luna ianuarie este cauzata de incasarile taxei la un interval decalat cu cel putin 30 - 45 de zile", precizeaza MFP.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 707 ori