Vasilescu (BNR): Regula de baza pentru banci - Cat mai intindem coarda?

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 17:48
2195 citiri
Vasilescu (BNR): Regula de baza pentru banci - Cat mai intindem coarda?
Foto: Adevarul

Cel mai potrivit titlu pentru o carte pe tema reglementarii bancare ar fi "Cat sa intindem coarda?", a aratat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Vreau sa va spun o poveste. In anii 60 un profesor de literatura a lasat catedra pentru a scrie romane. A vazut ca nu merge si atunci a scris o altfel de carte pe care a intitulat-o 'Cat sa intindem coarda?'. Subiectul nu era social sau financiar, ci se referea la lumea bisericeasca.

Daca ar fi scris un roman azi, despre reglementarea bancara, asa ar fi trebuit sa fie intitulat - 'Cat sa intindem coarda?'", a afirmat Vasilescu, citat de Agerpres.

In 21 noiembrie 2014, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale, Florin Georgescu, afirma ca "va urma o perioada de re-reglementare" in contextul continuarii crizei financiare, iar in piata va urma o perioada mai stricta, dupa o perioada mai relaxata.

Georgescu a spus, la momentul respectiv, ca in Europa continua sa se manifeste efectele crizei, iar reglementarea din partea autoritatilor de supraveghere ramane necesara, subliniind ca in relatia Statului cu sectorul financiar trebuie aplicate reguli care sa faca creditarea mai putin riscanta.

#Adrian Vasilescu banci, #Adrian Vasilescu guvernator BNR , #Stiri Banci