Unitatile de procesare a carnii, laptelui si pestelui - trimise la fonduri Sapard

Marti, 05 Iulie 2005, ora 01:11
990 citiri

Unitatile de procesare a carnii, laptelui si pestelui care nu indeplinesc cerintele impuse de Uniunea Europeana (si care au fost incadrate in categoriile B, C si D) au fost asaltate in aceste zile cu documente informative, dar si de avertizare trimise de autoritati.Astfel, peste 1.300 de fabrici au primit avertizari din partea Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare care a tinut sa le reaminteasca ca sunt monitorizate strict si ca trebuie sa se restructureze in vederea alinierii la standardele UE.

Conducerea ANSVSA le-a transmis patronilor ca vor fi efectuate controale in perioada urmatoare pentru a verifica daca unitatile au facut progrese in indeplinirea cerintelor europene. In acelasi pachet informativ, la fabricile de procesare a carnii, laptelui si pestelui au ajuns si documente transmise de Agentia SAPARD pentru a-i incuraja pe procesatori sa acceseze fondurile europene. Pentru a atinge standardele comunitare, unitatile se pot restructura folosind bani de la UE prin Programul SAPARD.

Astfel, fiecare patron de fabrica a primit toate informatiile necesare pentru a-l incuraja sa depuna o cerere de finantare la Agentie. Potentialii beneficiari au primit pe suport digital detalii concrete despre modul de intocmire a unui proiect SAPARD, cererea de finantare, precum si modalitati de obtinere a unui credit bancar necesar asigurarii cofinantarii private.

Adevarul