Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit SpA va concedia 8.500 de angajati, dupa ce a raportat pierderi record anul trecut

UniCredit SpA va concedia 8.500 de angajati, dupa ce a raportat pierderi record anul trecut


Cea mai mare banca italiana, UniCredit SpA, va concedia, pana in 2018, aproximativ 6% din forta sa de munca, masura facand parte din planul sau strategic, dupa ce, in 2013, a inregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari), transmit AP si BBC.

In 2012, UniCredit a inregistrat un profit net de 865 de milioane de euro.

Banca va renunta la 8.500 de angajati, din care 5.700 in Italia, ceea ce va duce la economii de 700 de milioane de euro pana in 2018. Planul strategic prevede obtinerea unui profit net de doua miliarde de euro anul acesta si triplarea castigurilor pana la 6,6 miliarde de euro in 2018. De asemenea, vor fi efectuate investitii de 4,5 miliarde de euro pentru majorarea veniturilor.

Federico Ghizzoni a apreciat ca 2013 'a reprezentat un punct de cotitura'

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, a apreciat ca 2013 'a reprezentat un punct de cotitura', iar banca va majora creditarea 'si va sprijini economia in Italia si in Europa'.

In 2013, banca italiana a pus deoparte 13,7 miliarde de euro pentru a acoperi pierderile din credite neperformante.

UniCredit a raportat pierderi record de 14 miliarde de euro

Chiar daca UniCredit a raportat marti pierderi record de 14 miliarde de euro, actiunile bancii au urcat la bursa de la Milano cu aproape 6%, dupa ce aceasta a anuntat ca nu va avea nevoie de o majorare a capitalului si va trece cu bine procesul de verificare a calitatii activelor demarat de BCE.

Printre institutiile din zona euro ce vor fi supuse verificarii calitatii activelor se afla si bancile cu subsidiare in Romania: Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG si Erste Group Bank AG (Austria), Bank of Cyprus (Cipru), Groupe Credit Agricole, BNP Paribas si Societe Generale (Franta), National Bank of Greece, Eurobank Ergasias, Piraeus Bank, Alpha Bank AE (Grecia), UniCredit SpA si Intesa Sanpaolo SpA (Italia), ING Groep NV (Olanda), Banco Comercial Portugues (Portugalia).

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al UniCredit a urcat la 10,4% la sfarsitul lui 2013.

In Romania, UniCredit Tiriac Bank a obtinut anul trecut un profit net consolidat de 87,7 milioane lei (19,8 milioane euro), mentinand astfel un nivel al profitabilitatii peste media sistemului bancar.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu prezenta cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse pentru aproximativ 600.000 de clienti activi, prin intermediul a 188 sucursale.


Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1715 ori