Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul Unicredit a revenit pe profit, iar castigurile filialei romanesti au crescut cu 9,4% in 2012

Grupul Unicredit a revenit pe profit, iar castigurile filialei romanesti au crescut cu 9,4% in 2012


Profitul inainte de taxe al UniCredit ├×iriac Bank a crescut anul trecut cu 9,4%, de la 42 de milioane de euro in 2011 la 46 de milioane de euro, ca urmare a reducerii cheltuielilor cu provizioanele de risc de credit.

Excluzand impactul cursului de schimb, profitul bancii romanesti inainte de taxe a avansat cu 15,1%, in conditiile in care castigul operational net a urcat anul trecut cu 16,6%, la 46 milioane de euro, transmite Mediafax.

Cheltuielile cu provizioanele de risc de credit ale UniCredit ├×iriac Bank au scazut cu 15,4% anul trecut, de la 106 milioane de euro la 90 de milioane de euro, contribuind astfel la imbunatatirea rezultatului.

Veniturile operationale au scazut cu 4,2%, de la 291 milioane de euro la 271 milioane de euro, evolutia fiind cauzata de un declin cu 14,2% al veniturilor nete din dobanzi, la 161 milioane de euro.

Incasarile nete din taxe si comisioane au stagnat la 56 milioane de euro, iar veniturile din diferente de curs de schimb si din instrumente derivate detinute la valoare justa prin contul de profit si pierdere au avansat cu 25,7%, la 59 milioane de euro.

Soldul creditelor a crescut anul trecut cu 6,6%, la 3,58 miliarde de euro, in timp ce depozitele au urcat cu 17%, la 3,11 miliarde de euro.

Un an bun pentru Unicredit si la nivel de grup

De asemenea, grupul Unicredit, de care apartine banca romaneasca, a reusit sa revina in 2012 pe profit, determinand cel mai mare grup bancar din Italia sa-si reia plata dividendelor, scrie Agerpres.

Grupul italian UniCredit a realizat anul trecut un profit net de 865 milioane de euro, dupa ce in 2011 a inregistrat pierderi de 9,2 miliarde de dolari din cauza crizei datoriilor suverane.

In plus, in 2012 veniturile UniCredit au crescut cu 1% pana la 25 de miliarde de euro in timp ce costurile operationale au scazut cu 3% pana la 15 miliarde de euro, in conditiile in care banca a eliminat aproximativ 4.000 de pozitii.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2187 ori