Un pret corect pentru bancile romanesti dubleaza valoare contabila

Miercuri, 27 Septembrie 2006, ora 11:03
910 citiri

Directorul executiv al PPF Investments, fondul de investitii care a lansat o oferta de preluare a Romexterra, Michal Susak, sustine ca, in acest moment, un pret corect pentru bancile romanesti si cele din zona central si est europeana dubleaza valoarea contabila a unei actiuni.Intrebat de NewsIn cum a evaluat oferta de 8 lei pe actiune, Susak a raspuns ca, in urma unei analize care a radiografiat bancile si sectorul financiar din Romania si din centrul si estul Europei, un "pret corect" dubleaza valoarea contabila a unei actiuni. "Ca orice alt investitor, am facut o evaluare. Am analizat bancile existente si sectorul financiar, nu numai din Romania, ci din centrul si estul Europei, am comparat alte achizitii care s-au realizat in regiune si am decis ca un pret de doua ori valoarea contabila (book value) reprezinta un pret corect si de aceea credem ca pretul platit de noi este echitabil," a spus Susak.

"Credem ca sectorul financiar are posibilitati mari de crestere in urmatorii ani in Romania. Speram ca investind in Romexterra sa obtinem profituri cat mai bune. Credem ca este un bun punct de plecare pentru noi si ca sectorul bancar se va consolida mai mult in urmatorii ani. De aceea am decis sa investim in acest sector, " a adaugat directorul general al PPF Investments.

PPF Investments, fond de investitii cu sediul in Insula Jersey, a lansat, saptamana trecuta, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru preluarea pachetului integral (100%) al actiunilor Bancii Romexterra, la pretul brut de opt lei/actiune, potrivit unui comunicat al PPF. Oferta fondului de investitii cu sediul in Insula Jersey este valabila pana pe 6 octombrie 2006, orele 18.

NewsIn