Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un pachet de tigari va fi cu 38 % mai scump

Un pachet de tigari va fi cu 38 % mai scump

Introducerea taxei pe viciu ar putea duce la cresterea pretului unui pachet de tigari cu circa 37 - 38 la suta, in timp ce taxele pentru tigari s-ar majora cu circa 50 - 60 la suta, arata un studiu al companiei Phillip Morris International."Calculele nostre au aratat faptul ca introducerea acestei taxe pe viciu de circa 0,7 lei noi pe pachet ar duce la o crestere de circa 38 la suta a pretului tigarilor, crestere care se va mentine la acelasi parametru la toate categoriile de tigari", a declarat marti, directorul fiscal pentru Europa al companiei Philip Morris, Huub Savelkouls.

Acesta a spus ca introducerea unei astfel de taxe va creste cu circa 60 la suta nivelul taxelor la tutun. "Daca analizam propunerea autoritatilor romane vom vedea ca aceasta taxa va fi de circa 10 euro la mia de tigarete, trabucuri si tigari de foi si de 13 euro pe kilogramul de tutun, deci de 0,71 lei noi pe pachet, ori asta va duce la cresterea pretului cu 1,32 lei noi", a spus Savelkouls.

Calculul este facut la nivelul unui pret de circa 3,5 lei noi la care se incadreaza cea mai populara categorie de pret, care ar ajunge astfel la 4,82 lei dupa introducerea taxei pe viciu. Astfel, din pretul pachetului, la ora actuala, 0,56 lei reprezinta TVA, 1,05 lei - taxa ad valorem , calculata la pretul de vanzare cu amanuntul, reprezentind 30 la suta din pretul de vinzare, 0,65 lei costul taxei specifice, pretul fara taxe fiind de circa 1,24 de lei noi.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 878 ori