Un nou look pentru cardurile bancare

Duminica, 02 Octombrie 2005, ora 07:53
1179 citiri

Hologramele se muta pe verso, facand loc siglelor banciiMastercard si Visa au anuntat aproape la unison ca vor schimba designul cardurilor bancare. Modificarile anuntate pentru anul viitor vor afecta, treptat, cele sase milioane de carduri care se afla acum in portofelele romanilor.

Lifting facial la Visa

Primele carduri Visa cu noul design vor fi puse in circulatie in Romania de anul viitor. De cele mai mari imbunatatiri va beneficia partea de verso a cardului. Banda magnetica neagra din prezent de pe cardurile Visa va fi inlocuita cu una colorata si cu holograme. De asemenea, va disparea vulturul argintiu de pe fata cardului, facand loc designului personalizat care variaza de la banca la banca. In plus, hologramele de pe banda magnetica vor oferi un plus de securitate. A"Noul card va oferi detinatorilor de carduri Visa securitate sporita deoarece traditionala banda magnetica de pe spatele cardului va fi inlocuita cu o holograma cu caracteristici sporite de securitateA", a declarat Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International. De asemenea, si logoul Visa va trece prin transformari: literele drepte si patratoase vor fi inlocuite cu unele mai subtiri si putin inclinate, pentru a da mai mult dinamism marcii. Pentru a stabili noul design al cardurilor, Visa a investit un an si jumatate in cercetari in randul a 7.000 de utilizatori, comercianti si banci din 16 tari.

Schimbari si la Mastercard

MasterCard nu a optat pentru schimbari la nivelul marcii. Ci doar la nivelul graficii cardurilor. A"Holograma va fi pe verso, oferind elemente sporite de securitate. Asta nu inseamna ca Mastercard sau Maestro emise pana acum nu respecta standardele de securitate, insa noile carduri vor face practic imposibile tentativele de frauda, ne-a declarat Denisa Mateescu, country manager pentru Romania si Bulgaria.

Peste 6 milioane de carduri in Romania

In portofelele romanilor se gasesc aproape 6,5 milioane de carduri. 3,1 milioane au sigla Visa, iar inca 3,3 milioane sunt emise de MasterCard ori Maestro. Pana la finele lui iunie, prin reteaua Visa din Romania au trecut 3,8 miliarde dolari insemnand retrageri de la bancomate, plati la comercianti sau prin internet. In timp ce Mastercard a raportat tranzactii de 4,85 miliarde dolari in perioada iunie 2004-iunie 2005.

Alina Cozma

Evenimentul Zilei