Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Suntem pregatiti sa traim in lumea digitala?

Suntem pregatiti sa traim in lumea digitala?

Datorita digitalizarii, sistemul bancar va arata in viitor total diferit fata de cel existent.

Conferinta: "Viitorul Platilor electronice - Serviciile financiar-bancare in era digital" se va desfasura miercuri 21 octombrie, la hotel Marshal Garden din Bucuresti, sala Panoramic, incepand cu ora 9:15.

Evenimentul inclus in calendarul saptaminii europeane a securitatii informatice.

Aceasta conferinta va examina impactul tehnologiei digitale asupra industriei bancare si va analiza oportunitatile si provocarile pe care aceasta le va aduce.

Intr-o lume digitala, a construi loialitatea clientilor impune ca bancile sa-si regandeasca vanzarile, marketing-ul si strategiile tehnologice caci clientul "digitalizat" este foarte bine informat si este necesar ca Digital Banking sa vina in intampinarea nevoilor si preferintelor consumatorilor.

Rodica Tuchila, director la ARB, afirma ca "evolutia rapida a tehnologiei schimba in mod structural industria serviciilor financiar-bancare. Investitiile in inovatia digitala si finantarea proiectelor de tehnologia informatiei sunt exemple care arata ca industria bancara sprijina inovatia tehnica in serviciile financiare.

Insa adoptarea noilor tehnologii implica cerinte complexe de securitate si administrare a riscurilor, in paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementari europene."

Sistemele de plati electronice joaca un rol din ce in ce mai important in economia moderna, cele mai multe activitati economice utilizand astfel de sisteme. Sanatatea si eficienta unei economii sunt astfel influentate de atributele unui sistem de plata electronic, in termeni de nivel de securitate, acceptare si cost.

Tehnologia a deschis noi oportunitati companiilor de a desfasura activitati in zona online.

Insa nici infractorii nu pierd timpul, ei se adapteaza din mers la aceasta evolutie tehnologica, in permanenta inoveaza si cauta noi oportunitati de monetizare.

In ce masura comportamentul utilizatorilor ii poate "ajuta" sau impiedica pe infractori sa-si atinga scopul? In acest context, in cadrul evenimentului se va discuta despre tendintele si dezvoltarile pietei europene si nationale a serviciilor financiar-bancare, se vor analiza modul in care se transforma industria in contextul revolutiei digitale, se va vorbi despre reglementari si initiative europene, noi produse si servicii, inovatie, competitie, noi furnizori pe piata serviciilor financiare, administrarea riscurilor si securitate, piata integrata a platilor la nivel european.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1330 ori