Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stiati ca exista si banci virtuale? - 16 Martie 2006

Stiati ca exista si banci virtuale? - 16 Martie 2006
Acestea au sediul pe net, dar ofera servicii la preturi mult mai mici decat bancile clasice.Swiss Ofshore Bank, Moneybookers, Bankinter sau SloGold - toate acestea sunt banci ca toate bancile, cu singurul amendament ca sediul lor nu este pe o strada anume ori in vreun turn luxos, ci pe Internet.

Sunt asa numitele banci virtuale, care lucreaza cu bani cat se poate de reali, amenintand pozitia institutiilor clasice. Avantajul bancilor virtuale este acela ca, neavand de intretinut o structura stufoasa, au comisioanele la jumatate din cele ale bancilor clasice.

Mai mult, tranzactiile se fac din fotoliu, clientii nefiind intampinati de fata acra a vreunui functionar plictisit, ca sa nu mai spunem de faptul ca si tranzactiile au loc in timp real. Cu un singur click si la costuri mult mai mici decat cele clasice, poti trimite sau primi bani din toata lumea, sau face cumparaturi cu cardul. Bancile virtuale dau pana si credite sau carduri recunoscute universal. Totul e sa stii de existenta lor.

Cum sa trimiti virtual niste bani reali?

Exista cateva sute de banci virtuale in lume, dar foarte putine lucreaza cu Romania. Una dintre ele este Moneybookers.com. Compania, un intermediar de plati aflat sub jurisdictia legilor din Marea Britanie, permite oricarui detinator de email sa faca plati online in timp real. Sistemul functioneaza aproape ca Western Union. Dupa ce te inregistrezi, primesti un cod de validare,dupa care esti admis in sistem.


Imediat dupa acceptare, esti autorizat sa trimiti online bani, in baza unor parole de acces (pentru securizarea tranzactiei). Comisioanele sunt la circa jumatate din nivelul celor bancare sau alte companiilor de transfer rapid.

Cei de la Moneybookers.com tin si o evidenta exacta a tuturor tranzactiilor clientilor, iar de ceva vreme incoace au incheiate parteneriate cu diverse magazine online, unde clientii beneficiaza de reduceri la plati.

Problema este ca banii se tranfera prin intermediul unui cont virtual, denumit ˝depozit electronic de bani˝, in care trebuie sa ajunga banii nostri dintr-un card sau dintr-un cont bancar. Despre cat de sigura este aceasta procedura pentru fiecare dintre noi... Pe site-ul moneybookers scrie ca ˝Banii dvs. sunt oricand rambursati˝.

Prezinta Moneybookers siguranta?

Absolut, sustine comapania:

˝Moneybookers este inregistrata la Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA) din Marea Britanie. Legislatia FSA mentioneza ca Moneybookers trebuie sa se supuna intregului set de obligatii cu privire la administrarea fondurilor, protectia consumatorului si prevenirea riscurilor.

Moneybookers este dezvoltata pe aceleasi principii de securitate si performanta ca si site-urile pentru serviciile bancare sau a celor de tranzactii bursiere online. Accesarea contului dvs., detaliile personale si toate tranzactiile de bani sunt securizate folosind tehnologia Secure Socket Layer (SSL) de criptare de inalta siguranta de128 biti, certificata de VeriSign.

Moneybookers este inregistrata la TRUSTe Privacy Programme.
Cand trimiteti bani folosind Moneybookers, destinatarul nu va primi informatii financiare confidentiale precum cele legate de cardul dvs. sau numarul contului bancar. In acest fel, nu trebuie sa va temeti ca efectuati plati catre persoane pe care nu le cunoasteti.˝

Bancile virtuale ofera servicii ca orice alte banci

Majoritatea bancilor virtuale ofera servicii aproape identice cu cele ale bancilor reale. Ofera si carduri de debit sau credit sub sigle recunoscute (VISA sau Mastercard), pentru acestea fiind necesare doar copii dupa actele de identitate si dupa o factura de utilitati. La Swiss Ofshore Bank de pilda, deschiderea unui cont costa 300 USD, nefiind nevoie de constituirea un depozit minim. Pentru cativa dolari poti primi chiar un card de debit sau de credit, folosibil oriunde in lume. La fel procedeaza si cateva banci virtuale franceze, care ofera credite de pana la 50.000 de euro pe card. E drept, asta in functie de datele pe care le oferi bancii.

Pe cand vor aparea si in Romania bancile virtuale?

Deocamdata, cei de la Moneybookers sunt singurii care au o varianta in limba romana a site-ului. Ceilalti au doar variante in limbile de circulatie internationala. Potrivit unor estimari neoficiale, numarul romanilor care lucreaza cu bancile virtuale se ridica la circa 2500, numarul lor urmand sa creasca.
www.ghiseulbancar.ro
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori