Se poarta mobila simpla si viu colorata

Luni, 13 Septembrie 2004, ora 00:14
1708 citiri

Mobilierul modern pentru bucatarie - minim 1.500 euro.Mii de persoane au vizitat in week-end, la Romexpo, Targul International de Mobila: BIFE-TIMB.

"Sunt de aprope 8 ore in targ. Ma mut in casa noua si aici am gasit absolut tot ce-mi doresc", spune o tanara. "Ma intereseaza bucatariile. Am vazut foarte multe oferte. Nu-mi pot permite sa dau peste 2.000$ pe o bucatarie moderna, dar ma pot inspira pentru a comanda o bucatarie din lemn, pe bucati", ne spune un bucurestean.

Multi dintre vizitatorii la targ au avut ocazia, in cele cinci zile, sa faca si cumparaturi. Majoritatea firmelor expozante au venit cu oferte atractive, acordand discount-uri sau reduceri de preturi. De pilda, dormitoarele Silvarom costa intre 212 si 599 euro si s-a oferit discount de la 42 pana la 100 euro.

Oferta este valabila pana pe 10 octombrie. "Se poarta mobilierul simplu si culorile tari", aflam de la expozanti. In saloanele Romexpo au predominat culorile rosu Ferrari, portocaliu, verde deschis. Romanii cumpara in general, mobila de culoare inchisa, dar noi incercam sa impunem mobilerul viu colorat, ne-au precizat mai multi producatori.

La moda este si mobila din rattan, care se poate combina cu fierul forjat. Preturile la o canapea si doua fotolii variaza intre 80.000.000 si 100.000.000 lei. Mobila pentru bucatarie este gandita pentru spatii mari si nu lipsesc mesele bar. In general, mobilerul pentru bucatariile moderne este costisitor, preturile fiind peste 1.500 de euro. Anul acesta, se poarta aluminiu.

"Nu mai sunt la moda manerele aurii, ci cele satinate", ne-a spus un producator italian. Un punct de atractie la BIFE-TIMB a fost si concursul national de design pentru mobilier de avangarda. Au fost premiati patru studenti pentru produsele prezentate: scaun Confort, Fotoliu, Rama multifunctionala, masa Tranquility. Canapeaua-pastaie a designerului Catalina Bulborea a starnit curiozitatea vizitatorilor, avand posibilitati multiple. Pastaia poate fi transformata in hamac, salteaua - folosita si ca "pat mobil" pentru copii, pernele sferice din plus- folosite ca scaune.

Sursa: Adevarul