Schimbari la carma celei mai mari banci din Grecia

Luni, 02 Februarie 2015, ora 10:56
1404 citiri
Schimbari la carma celei mai mari banci din Grecia
Foto: thepaper.gr

Presedintele si directorul general al Eurobank, una dintre cele mai mari banci din Grecia, cu operatiuni si in Romania, au demisionat si au fost imediat inlocuiti cu alti membri din conducerea bancii, transmite AFP.

Presedintele Panayotis Aristidis Thomopoulos si directorul general Christos Megalou vor fi inlocuiti cu directorul adjunct Nikolaos Karamouzis si, respectiv, managerul general Fokion Karavias.

Decizia de a demisiona vine dupa ce vicepremierul grec Yannis Dragasakis s-a intalnit vineri cu actionarii Eurobank pentru a discuta despre viitorul bancii, relateaza Reuters.

Totusi, Dragasakis a afirmat ca schimbarea de la nivelul conducerii bancii nu a fost determinata de o hotarare a noului guvern de la Atena.

"Din ce am auzit, cei doi au avut initiativa de schimba conducerea bancii, actiune pe care o salutam", a declarat Dragasakis.

De altfel, Megalou a motivat decizia de a demisiona prin faptul ca a acceptat un post de consilier la compania canadiana Fairfax Financial, care detine o participatie de 13,6% la Eurobank.

Cel mai mare actionar al bancii este Fondul elen pentru stabilitate financiara, cu o participatie de 35%.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Eurobank a constituit in trimestrul al treilea al anului trecut provizioane pentru credite neperformante in Romania in valoare de 104 milioane de euro, iar pierderile la noua luni au atins 92,5 milioane de euro.

#presedinte Eurobank demisie, #director general Eurobank demisie , #Stiri Banci