Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia incearca redresarea - rubla s-a apreciat cu 9%

Rusia incearca redresarea - rubla s-a apreciat cu 9%


Banca Rusiei a anuntat miercuri masuri de relaxare a reglementarilor bancare in incercarea de stabilizare a sectorului financiar al tarii in urma deprecierii masive a rublei, iar in urma informatiei moneda s-a apreciat cu 9%, la circa 62 de unitati pentru un dolar.

Banca centrala a prelungit de la un an la doi un moratoriu referitor la provizioanele suplimentare pentru imprumuturile problematice, in caz de forta majora, relateaza Wall Street Journal.

Totodata, bancile nu vor fi obligate sa constituie provizioane suplimentare in cazul creditelor restructurate din cauza cresterii cursului de schimb.

Pentru intarirea bilanturilor contabile ale institutiilor financiare, Banca Rusiei introduce un moratoriu temporar privind recunoasterea reevaluarilor negative ale portofoliilor de instrumente financiare si va permite bancilor sa utilizeze cursul valutar din trimestrul precedent la onorarea anumitor tranzactii valutare.

Pentru cresterea lichiditatii in sistemul valutar, banca centrala va incepe sa ofere imprumuturi garantate prin active non-financiare.

De asemenea, banca centrala si guvernul vor ajuta bancile sa isi majoreze capitalul in 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 951 ori