Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania ar putea adopta moneda euro in maxim opt ani, apreciaza reprezentanti ai Comisiei Europene

Romania ar putea adopta moneda euro in maxim opt ani, apreciaza reprezentanti ai Comisiei Europene

Trimisul special Rompres, Simona Nicola, transmite: Romania ar putea adopta moneda euro in circa sapte - opt ani, a aratat marti, in cadrul European Finance Convention, reprezentatul Comisiei Europene din partea Greciei, Ierotheos Papadopoulos.

In opinia sa, Bulgaria si Romania nu intampina probleme in acest sector, iar adoptarea monedei unice europene ar putea fi realizata in termenii propusi."Cele doua tari trebuie sa faca progrese in anumite domenii, care nu au legatura cu adoptarea monedei euro, ci cu justitia sau imigrarea", a afirmat Papadopoulos.

Potrivit oficialului european, in urmatorii cinci ani, alte trei-patru state membre ale Uniunii Europene, care au aderat in 2004, precum Cipru, Estonia, Slovacia sau Malta ar putea adopta moneda euro. "Unele dintre aceste tari au facut in ultimii cinci ai progrese impresionante", a spus acesta.

In prezent UE are 27 state membre, dintre care numai 13 au adoptat moneda euro. Ultimul stat care a adoptat moneda europeana este Slovenia, la 1 ianuarie 2007.

Acesta a reiterat necesitatea ca si celelalte state precum Turcia, Ucraina si Macedonia sa devina membre UE.

Conventia financiara anuala de la Atena reuneste aproape 100 de oficiali ai mai multor institutii europene din sectorul financiar-bancar, reprezentanti ai mediului de afaceri si politicieni care dezbat, timp de doua zile, subiecte privind evolutiile macroeconomice din sud-estul Europei, Mediterana si Balcanii de Vest, intrarea in zona euro, Uniunea Economica Monetara, dezvoltarea sistemului regional de plati, integrarea monetara si financiara in Europa, alinierea la directivele UE, cresterea pietei creditului ipotecar.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori