Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Recuperatorii incep sa-si arate eficienta in fata restantierilor la returnarea creditelor

Recuperatorii incep sa-si arate eficienta in fata restantierilor la returnarea creditelor

Compania Coface a recuperat, de la persoane fizice, creante in valoare de 118 milioane lei in 2006, in crestere cu 130 la suta fata de 2005, potrivit unui comunicat al companiei de recuperare de creante comerciale si servicii de urmarire a incasarilor.

Conform sursei citate, domeniul recuperarii creantelor de la persoanele fizice s-a dezvoltat foarte mult, institutiile finaciare externalizand spre colectare catre agentiile specializate portofolii din ce in ce mai largi. 85 la suta din cazurile de recuperare de la persoane fizice de la Coface au valoarea sub 1.000 de euro.

Numarul de cazuri totale primite spre colectare a atins cifra de 38.000, suma record, in crestere cu 115 la suta fata de anul precedent.

Din punct de vedere al distributiei portofoliului, 51 la suta din sumele colectate provin din credite de consum, iar 44 la suta din credite de nevoi personale.

Printre clientii Coface care solicita servicii de recuperare creante de la persoanele fizice sunt companii, in special din sectoarele financiar-bancar, asigurari si telecomunicatii.

Potrivit sursei citate, 12 la suta din cazuri provin din Bucuresti, urmate de Iasi, Dolj si Vaslui, cele mai multe dintre datorii avand vechimea cuprinsa intre 90-180 zile intarziere.

Din cazurile primite de Coface, 77 la suta sunt rezultate din credite fara giranti, procentul foarte mare fiind cauzat in principiu de competitia din sistemul bancar care determina institutiile financiare sa acorde credite fara a-si lua toate masurile de precautie necesare, este mentionat in comunicat.

'Pe fondul cresterii economice si a veniturilor populatiei si, in special, al noilor proceduri de colectare implementate in 2006, am reusit sa crestem rata de succes in procesul de recuperare cu 15 la suta fata de anul precedent. Ne-am propus pentru acest an sa intensificam investitiile in infrastructura IT de ultima ora si in formarea profesionala a expertilor in 'debt collection', a declarat Cristian Ionescu, director general Coface Romania.

Coface este o filiala a Natixis, avand, la sfarsitul anului 2005, un capital social de 9,9 miliarde euro. Coface furnizeaza servicii pentru 85.000 clienti. Aceste servicii sunt oferite de asemenea si in alte 93 de tari prin partenerii din reteaua globala Credit Alliance, organizate prin intermediul unui sistem integrat de management al riscului de credit 'Common Risk System'.

Coface Romania realizeaza rapoarte de credite, recuperare de creante comerciale, servicii de urmarire a incasarilor, monitorizare, furnizare de date de marketing, consultanta de risc.

Grupul Coface Central Europe este prezent in regiunea Europei Centrale si de Est de peste zece ani, dezvoltandu-si o experienta unica in identificarea si evaluarea oportunitatilor si riscurilor asociate afacerilor din aceasta zona.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 895 ori