Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profit brut de 7,2 milioane Euro in 2006 pentru Romexterra Bank

Profit brut de 7,2 milioane Euro in 2006 pentru Romexterra Bank

Romexterra Bank, membra a grupului financiar MKB-Bayerische Landesbank, a inregistrat, la finele anului 2006, un profit brut de 24,4 milioane lei (echivalentul a 7,2 milioane Euro), respectiv un profit net de peste 22 milioane lei (echivalentul a 6,5 milioane Euro), informeaza un comunicat de presa din partea bancii.

Activele totale ale bancii au atins plafonul de 1,2 miliarde lei (echivalentul a 360,8 milioane Euro), in crestere cu 15,8% fata de valoarea inregistrata la finele anului 2005.

Activitatea de creditare a avut o dinamica ridicata, volumul creditelor acordate fiind cu 70,4% mai mare decat in anul 2005, cand acestea insumau 425,3 milioane lei. Astfel ca, volumul creditelor acordate pe segmentul retail a inregistrat o crestere neta de 168% fata de aceeasi perioada de referinta, avand ca principal resort produse competitive lansate in cursul anului - creditele de nevoi personale din clasa Favorit, cardul de credit Visa Classic -, precum si extinderea ofertei de finantare prin acordarea de credite de nevoi personale si ipotecare in Euro.

In ceea ce priveste volumul creditelor corporate, acesta a atins plafonul de 472,4 milioane lei (echivalentul a 139,7 milioane Euro), inregistrand o crestere neta de 42,65% fata de sfarsitul anului 2005.

Anul 2006 a adus pentru Romexterra Bank un cuantum al dobanzilor si al produselor de economisire de circa 880 milioane lei (260,2 milioane Euro), echivalentul unei cresteri nete de 4,2% fata de anul 2005.

Investitiile efectuate in cursul anului trecut au vizat extinderea si modernizarea retelei teritoriale a bancii, de la 39 unitati existente la finele anului 2005, la 61 de unitati in decembrie 2006. De asemenea, reteaua de ATM-uri a fost extinsa de la 83 aparate operationale la finele anului 2005, la 176 ATM-uri operationale sau in curs de instalare la finele anului trecut.

Sub egida noului actionar MKB Bank, in acest an, Romexterra Bank isi propune extinderea retelei teritoriale cu 35 noi unitati, pentru a facilita apropierea de clienti, primele 15 dintre acestea urmand a deveni operationale in primul semestru.

Reteaua de ATM-uri a bancii va fi extinsa pana la 326 aparate la finele anului curent, finalizandu-se totodata proiectul de upgradare la standardul EMV, pentru acceptarea cardurilor cu cip. Din punct de vedere al activitatii de carduri, unul dintre obiectivele acestui an consta in depasirea unei cote de piata de 2,5%, fata de 1,5% in prezent, concomitent cu demararea activitatii de montare de POS-uri la comercianti.

De asemenea, portofoliul va fi diversificat. Acest lucru va fi perceput prin cresterea si perfectionarea produselor dedicate retailului si corporatiilor.Romexterra Bank isi propune sa devina una dintre bancile partenere ale IMM-urilor si partenerul de creditare a persoanelor din segmentul mediu al societatii romanest. Banca intentioneaza sa intareasca activitatea de finantare proiecte pe partea de real estate.

Romexterra Bank isi propune pentru anul 2007 o crestere a cotei de piata pana la 1,1%, din punct de vedere al activelor.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori