De ce tine cont banca atunci cand iti face profilul pentru un credit

Luni, 07 Iunie 2021, ora 08:30
1155 citiri
De ce tine cont banca atunci cand iti face profilul pentru un credit
Foto: Pixabay.com

Atunci cand mergi la banca pentru un imprumut, ofiterul de credit completeaza un chestionar pe baza caruia isi face o idee despre tine si situatia ta financiara, inainte de a vedea daca merita sa mearga mai departe cu procedura.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce se uita bancherii cand mergi sa le ceri credit.

In functie de raspunsurile pe care le dai, ti se stabileste un grad de indatorare si ti se face si un scoring astfel incat banca sa fie cat mai protejata in cazul in care te dovedesti mai tarziu a fi un debitor rau-platnic.

In acest sens, conteaza pentru banca daca ai sau nu proprietati, pentru ca mai apoi sa le poata executa silit, daca nu platesti.

Se mai uita si la numarul membrilor familiei si tipul de venituri pe care le ai, pentru a-si face o idee despre cheltuielile tale si stabilitatea financiara.

Vrea sa vada si vechimea la locul de munca pentru a fi cat mai sigura ca ai un comportament financiar responsabil. Tot aici intra si felul in care tu ti-ai platit pana acum datoriile fata de banca, daca ai mai avut credite sau alte produse financiare.

Banca se mai uita si la refinantare, daca ai avut asa ceva si/sau daca ai credite in derulare.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Cu ce avantaje si dezavantaje vin cardurile de credit in 24 de rate fara dobanda

Cu cati bani contribui la stat, intr-o viata, muncind pentru tine

Dilema celor 10% care fac diferenta dintre saraci si bogati ...citeste mai departe despre "De ce tine cont banca atunci cand iti face profilul pentru un credit" pe Ziare.com

#profil pentru credit, #scoring banca , #Stiri Banci