Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima rata a impozitelor locale trebuie platita pana la 31 martie

Prima rata a impozitelor locale trebuie platita pana la 31 martie

Populatia si persoanele juridice va trebui sa plateasca, pana la 31 martie, prima transa a impozitelor si taxelor locale pentru cladiri, terenuri si autovehicule.

Cele mai recente modificari aduse Codului Fiscal, intrate in vigoare la inceputul acestui an, prevad doar doua termene de plata a impozitelor si taxelor locale, respectiv 31 martie si 30 septembrie, fata de patru termene valabile pana anul trecut, ratele fiind egale.

Impozitele sub 50 de lei, inclusiv, vor fi achitate integral pana la 31 martie.

Codul prevede si majorarea impozitelor si taxelor locale platite pentru cladiri, terenuri si autovehicule.

In plus, consiliile locale pot stabili, din acest an, impozite si taxe locale cu maximum 20% mai mari decat nivelul prevazut in Codul Fiscal.

Pentru plata cu anticipatie, pana la 31 martie, a impozitelor locale datorate pentru intregul an, contribuabilii vor putea beneficia de o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local. In Bucuresti aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Codul Fiscal stabileste, de asemenea, ca impozitele si taxele locale vor fi indexate o data la trei ani, tinand cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima indexare.

Impozitul pe profit datorat pentru anul trecut de regiile autonome din subordinea consiliilor locale, precum si de catre societatile comerciale in care consiliile locale sunt actionari majoritari se declara si se platesc pana la 31 martie, la consiliile locale.

Bancile romanesti si sucursalele din Romania ale bancilor straine au posibilitatea sa realizeze, din acest an, plati trimestriale anticipate in contul impozitului pe profit, reprezentand 25% din impozitul anticipat pentru tot anul, care se determina pe baza impozitului din anul precedent multiplicat cu indicele de inflatie.

Pana la 31 martie, bancile trebuie sa declare si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului 2006.

Totodata, contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia impozitului pe veniturile din arendare si a veniturilor din activitati agricole, au obligatia sa realizeze platile anticipate aferente primului trimestru, pana la 15 martie.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 656 ori