Prima Casa 2013 se imbunatateste: Vezi modificarile legislative

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 17:15
2706 citiri
Prima Casa 2013 se imbunatateste: Vezi modificarile legislative

Legislatia care reglementeaza programul guvernamental Prima Casa se modifica, la trei ani de la lansare, in scopul eliminarii unor dificultati specifice cu care se confrunta beneficiarii in practica.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, locuintele achizitionate in cadrul programului vor putea fi schimbate, cu acordul Ministerului de Finante si al bancii, in cazul in care prezinta vicii ascunse sau sunt avariate in urma producerii unor riscuri asigurate, cum ar fi incendiul sau cutremurul.

Valoarea noii locuinte trebuie sa fie cel putin egala cu valoarea creditului contractat.

Prin locuinta improprie utilizarii in sensul programului se intelege locuinta afectata de daune constatate si evaluate la o valoare de cel putin 50 % din valoarea creditului acordat initial.

Propunerea de reglementare are in vedere atat situatia beneficiarilor care constata viciile ascunse in mod amiabil, ajungand la o intelegere cu dezvoltatorul imobiliar, cat si ipoteza in care are loc rezolutiunea vanzarii (desfiintarea contractului), in baza unor hotarari ale instantelor judecatoresti competente.

Inainte de schimbarea locuintei sau o noua achizitie, creditul initial trebuie stins prin acordarea despagubirii de catre asigurator.

Citeste mai multe despre Noi modificari la programul Prima Casa: Ce se intampla in caz de incendiu si cutremur pe Ziare.com.

#modificare legislatie Prima Casa, #Prima Casa 2013, #conditii Prima Casa 2013 , #Stiri Banci