Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste patru milioane euro, se trimit zilnic de la Madrid

Peste patru milioane euro, se trimit zilnic de la Madrid

Imigrantii care muncesc in Madrid, Spania, trimit zilnic in tara de origine, prin intermediul serviciilor postale, circa patru milioane euro, informeaza publicatia '20 de minute'.

Potrivit unui studiu al Consiliului Imigrantilor din Spania, imigrantii care traiesc in regiune au trimis in 2006 catre tara de origine sume in valoare de 1,523 miliarde euro. Tarile catre care au fost trimise cele mai mari sume de bani sunt Ecuador, Columbia si Romania, acestea avand cele mai numeroase colonii de imigranti din capitala Spaniei.
In termeni medii, fiecare imigrant a trimis familiei circa 24 la suta din salariu, procent care creste in functie de tara.

Bolivienii trimit in tara circa 30 la suta din salariu, iar columbienii 25 la suta. Trimiterile, care se realizeaza in medie de 9,2 ori pe an, sunt de aproximativ 314 euro.
Aceste sume de bani reprezinta un sprijin important pentru tarile receptoare. Astfel, sumele trimise in Bolivia, reprezinta 1,8 la suta din Produsul Intern Brut al tarii. Madrid-ul este cea de-a opta regiune din lume din punct de vedere al sumelor trimise in America Latina.

Pe de alta parte, luni intra in vigoare normativa nationala care obliga casele de schimb si transfer de bani sa inregistreze toate persoanele care fac astfel de operatiuni, pe baza documentelor personale. In acest fel se incearca evitarea spalarilor de bani.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori