Noul Kia Rio 2005

Luni, 14 Martie 2005, ora 19:48
1184 citiri

Noile modele Kia Rio cu 4 si 5 usi isi fac aparitia pentru prima data la Salonul Auto de la Geneva si au o importanta majora pentru campania Kia in Europa.Noua serie Kia Rio va avea in 20 de modele, iar cumparatorii vor putea opta intre doua variante de caroserie, sedan si hatchback si doua variante de echipamente (LX si EX).

Pentru prima data in segmentul autoturismelor mici, Kia Rio ofera posibilitatea alegerii intre doua motoare pe benzina si unul pe motorina. Motoarele pe benzina au capacitati cilindrice de 1,4 l si 1,6 l si dezvolta puteri de respectiv 97 cp si 112 cp la 6000 rpm. Varianta diesel este echipata cu un motor de 1,5 l CRDi, care dispune de o turbina cu geometrie variabila pentru a reduce consumul de carburant si emisiile de noxe.

Cele doua versiuni ale noului Rio sunt mai late si mai inalte decat modelele anterioare. Deosebire face doar varianta hatchback care este cu 250 mm mai scurta pentru a se incdra mai bine in segmentul masinilor mici. Ampatamentul a crescut cu 90 de mm, iar distanta dintre roti cu 15 mm, acest lucru ofera un plus de spatiu interior si o mai buna tinuta de drum.

In privinta doatarilor, noul Kia Rio este echipat cu ABS si ABD, servo directie precisa si, un lucru mai neobisnuit la grupa masinilor mici, Rio dispune optional de sistemul ESP de control al stabilitatii.

(c) BloomBiz 2005