Noul Cod Fiscal ar putea fi aprobat saptamana viitoare

Luni, 05 Decembrie 2005, ora 15:42
817 citiri

Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa inainteze Guvernului saptamana aceasta, pentru o prima lectura, proiectul de modificare a Codului Fiscal, saptamana viitoare urmand sa fie inaintat spre aprobare. "Sunt convins ca va reprezenta un plus pentru oamenii de afaceri, in primul rand prin stabilitatea pe care spun eu ca o va da acest proiect de Cod Fiscal. Anexa 2 la acest proiect arata legea TVA-ului incepand cu 1 ianuarie 2007, deci gradul de predictibilitate al prevederilor fiscale va creste cu atat mai mult cu cat facem eforturi deosebite sa dam si normele de aplicare a Codului de Procedura Fiscala pana la data de 1 ianuarie 2006", a explicat Doica.

La nivelul Ministerului Finantelor Publice se doreste ca noul Codului Fiscal sa devina un element de dezvoltare economica. "Vom vedea in cursul anului viitor daca acest deziderat este atins", a mai precizat Secretarul de Stat.

Doica a facut aceasta declaratie in cadrul Seminarului National de Fiscalitate, care se desfasoara in aceste zile la Sinaia. Evenimentul se bucura de prezenta unor reprezentanti ai institutiilor de reglementare in domeniul finantelor si ai partenerilor sociali. Seminarul este organizat de grupul de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop & Straton.

Averea