Noua bancnota de 10 euro a intrat in circulatie

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 16:03
1988 citiri
Noua bancnota de 10 euro a intrat in circulatie
Foto: BCE

O noua bancnota de 10 euro a intrat marti in circulatie, alaturi de vechea bancnota, care va fi acceptata in continuare, a informat Banca Central Europeana (BCE), intr-un comunicat de presa.

Aceasta este a doua bancnota din seria 'Europa', care a intrat in circulatie dupa introducerea noii bancnote de 5 euro in luna mai 2013, potrivit Agerpres.

Potrivit BCE, desi au aceeasi marime si o infatisare similara cu cea a bancnotelor euro aflate in prezent in circulatie, noile bancnote din seria 'Europa' au incorporate diverse elemente de siguranta. Ca si in cazul noii bancnote de 5 euro, noua bancnota de 10 euro reda in holograma si in filigran un portret al Europei, personaj din mitologia greaca ce a dat numele continentului nostru.

'Este esential ca oricine utilizeaza bancnotele euro sa continue sa faca acest lucru cu incredere deplina. De acea am introdus seria Europa', a declarat Yves Mersch, membru in boardul executiv al BCE.

La finele lunii august 2014, erau in circulatie un numar total de 2,1 miliarde de bancnote de 10 euro dintr-un total de 16,6 miliarde de bancnote cu o valoare nominala de 971 miliarde de euro.

Bancnotele din seria 'Europa' cu denominari mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro si 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. In paralele actualele bancnote euro, emise in luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noua bancnota euro, #bancnota euro , #Stiri Banci